Varden på Heia (275), Kommelåsen (129),  Mulingen (321), Veabakken (150)

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok


Rutene vi gikk (Følgende er en avskrift av veiviser for Fjelltrimmen)

Varden på Heia:

Kjør RV 17 til Årsandøy og ta av mot Terråk, man passerer Terråk og kjører til Åbygda. Etter å ha passert alle gårdene tar en av til venstre like før Fuglstadbrua, og etter noen hundre meter er det parkering på høyre side av veien, og stien er på venstre side.

Kommelåsen:

Kjør RV 17 til Årsandøy og ta av mot Terråk, man passerer Terråk og kjører mot Åbygda. Ta av der hvor det er merket med Åbygda skole. Stien starter like bak ungdomshuset.

..

Mulingen:

Kjør RV 17 til Årsandøy og ta av mot Terråk. Kjør gjennom Terråk og fortsett forbi Vassås kirke. Ca 300 m. etter kirken tar en av mot venstre og kjører et lite stykke på en grusveg inn i skogen til parkering.

 

Veabakken:

Følg RV 17 til Årsandøy og ta av mot Terråk, etter ca 9 km. er det et vatn på høyre side (Fallbekkvatnet). 200 m. lengre fremme er det parkering på venstre side av veien og stien er på høyre side.

 

Om denne turen
Denne fine dagen gikk vi på 4 "topper" i Åbygda. Målet i år er å klare fjelltrimmen her og etter denne turen ligger vi godt an.

28 Mai 2007

Varden på Heia:Det var en nydelig dag dette også! Solen skinner og det er frisk luft og passe temperatur. Det er for tidlig for fluer og innsekt så dette er en fin tid for fjellvandring. Med oss har vi Iselin, som viser seg å være kjempesnar til å gå.

 

Vi bestemmer oss for å starte innerst i Åbygda på disse 4 turene. Først Varden på heia. I starten går stien på en skogsvei.

Her har jeg vært en gang før, men da kjørte vi helt inn til Åbjøra vatnet og leide hytte. Det er et flott område som er fint for friluftsliv. Vinters tid må dette være et knallbra tur og skiterreng. 

 

Etter hvert går stien over til mer fjellterreng med furuskog og mer fjellterreng.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På "toppen". Et litt rart bilde tatt med kamera i lyngen.

 

 

 

 

 

 

 

Og slik ser det ut på toppen. Et panorama horisonten rundt: Et fint terreng å gå i.

Panorama

 

 

Vi er snare ned fra denne toppen og kjører tilbake mot Åbygda skole.


Kommelåsen: Vi har ikke lagt merke til noe "Topp 10" skilt på veien opp, men har heldigvis med oss veiviseren for denne Fjelltrimmen. Vi kjører opp til Åbygda skole og der er det en kar som forteller at skiltet ble tatt av brøyteplogen i vinter, men at stien starter bak ungdomshuset.

Vi finner stien ganske så lett å er kjappe opp i gjennom skogen.

Iselin filmer med videokamera.

 

Vi holder som vanlig ganske god fart oppover lia og etter en stund finner vi varden og får skrevet oss inn og knipset noen bilder.

 

 

 

 

 

Panorama

 

 

 


Mulingen (321):

Det var heller ikke her merket noen sti, men vi fant en innkjørsel fra veien og mente det måtte være korrekt. Det kommer noen andre fjelltrimmere som bekrefter at vi er kommet rett.

Vi har med oss middag som vi spiser på toppen. Det er en lettgått sti opp. Utsikten fra toppen er mye bedre enn forventet. Dette var verdt turen inn hit! Hele Tosenfjorden kan man se fra dette fjellet, samt Bindalsfjorden og Terråk og fjordtarmen innover mot Simlestraumen.

Jeg tok kanskje ikke så mange bilder her på toppen, men denne kjappe turen anbefales. God sti og virkelig en flott utsikt!

Panorama

 

 

Hvilepause Vi slapper av på toppen under varden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Veabakken: Vi kjører så til Terråk igjen og spiser enda en is før vi stopper ved riksveien for å gå til Veabakken. Dette er visstnok et mye  benyttet utfartssted - kanskje vinters tid? Det er myrete bort i gjennom, og vi må gå noen omveier for å slippe å bli mer våt på føttene, men finner etter hvert stedet langs med stien. Ikke noe utsikt her i det hele tatt, og dette er nok en tur som er mest for de aller minste

En gapahuk her inne i skogen ved trimposten. Da har vi vært her og!

 

Det kommer kanskje noen videosnutter fra disse kjappe turene senere.

Tilbake       Gjestebok