Nyttårsaften på Torghatten! (og andre bilder...)

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Jule og nyttårsturer

Denne julen har jeg ikke vært aktiv på tur, men noen turer rundt Torghatten har det blitt, samt opp i Torghatthullet. Alt har vært islagt, og et forsøk på topptur på toppen av Torghatten måtte avlyses på grunn av panser-is. Vi har ellers vært flittige på skøyter på Torgvatnan.... Uten å ta bilder...

Her er et bilde tatt fra Torghatthullet og sørover 2 Juledag.

 

 

 

 

 

 

Det har ellers vært mye Nordlys og jeg prøvde å ta noen bilder av det, og her er et par eksempler på dem.

Dette bildet syntes jeg ble ganske tøfft.

 

 

 

 

 

Og dette er det jo litt liv i.

 

 

 

 

 

 

 


Nyttårsaften på toppen av Torghatten!

Denne nyttårsaften hadde altså jeg og Espen bestemt oss for å gå på Torghatten, og skyte opp rakettene derifra. En spesiell avslutning på friluftslivets år for oss, og det ville bli en nyttårsaften vi aldri glemmer!

Hodelyktene ble satt på og vi hadde pakket raketter og kamera med stativ.

Torghatten ligger i mørke, med et svakt nordlys hengende over. 30 sekunders eksponeringstid på dette bildet. Vi er skikkelig spente på føret opp mot toppen!

 

Det var mindre glatt opp mot toppen enn vi regnet med, men stavene var allikevel gode å ha på stien opp aksla. Det blåste en iskald østavind som uuulte over fjellsiden og denne fikk vi kjenne til fulle når vi kom på toppen.

Vi hadde beregnet veldig god tid så vi kom til topps alderede kl 23, en time for tidlig.

Espen tok frem den ene gjesteboken på toppen og skrev noen fine ord i den, før han gjorde i stand fyrverkeriet. Desverre hadde stavene løsnet på begge de store rakettene så det var en skikkelig nedtur. For å få plass i sekken hadde jeg ryddet bort sportstapen min også, så det var ingen sjanse til å reparere de.

Espen ved varden. Vi venter på at klokken skal bli 24.

 

 

 

På kjøreturen opp mot Torget hadde Espen gjort klar tekstmeldinger som vi sendte til alle på telefonlisten, og vi fikk det skikkelig travelt med å taste og svare på telefoner mens vi ventet på at klokken skulle gå.

Jeg rigget til kameraet i ly av varden, men uansett ble det mye vind, og det ble skikkelig vanskelige forhold for å få tatt noen gode bilder med det store kameraet. .

Vinden gjorde at kameraet ristet, selv om jeg senket det helt ned på stativet, og det var ikke lett å få skikkelig fokusering.

 

 

 

 

Noen raketter skytes opp og smellene høres i det fjerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

Panorama Klokken nærmer seg.

 

 

Tett med raketter over Høgåsen

 

 

Espen løper mellom utskytingsflaskene og skyter raketter i ett sett, mens jeg prøver å få et godt bilde, men det er ikke lett i denne vinden!

Så er klokken der. Vinden blåser mer og mer, og bildet blir ikke bra...

Vi hadde en nyttårsaften helt utenom det vanlige og sa takk for oss ved å plukke med oss rasket vårt. Når vi kom ned igjen tenkte vi å stikke innom Hattastua og skrive noen ord i gjesteboken som førstemann i år, men nå ville vi bare hjem!

Godt nytt år 2006 og takk for det gamle !

Tilbake       Gjestebok