3 Dager med padling i Lofoten

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok


Ruter dag 1

Ruter dag 2 Ruter dag 3 Om denne turen Andre turer i samme området
Padlet 15 km Padlet 19,9 km Padlet 38,5 km

 

Ferietur Nordafor. Kajakkene var på taket og planene var få. Minst mulig planer og mange alternativer er nøkkelen til en vellykket ferie. ja og et stort og praktisk telt. Vi overnattet kun i telt hele ferien, med unntak av ei natt, da vi tørket opp i ei campinghytte.

Padling Lonkanfjorden med bestigning av Møysalen (1262) den 10/7 07

11 Juli 2007

Kajakkene ferdigpakket og vi legger ut fra Kabelvåg rett sør for Svolvær.

Campingplass eieren var vennligheten selv så vi kunne parkere bilen her så lenge vi ville.

Målet var noe uklart som nevnt over, men vi regnet med å finne en plass å slå opp teltet under veis.

 

 

 

 

 

Enedelig under veis! for et flott vær å padle i. Bare skli sakte i gjennom vannet. jeg padler i bare T skjorten og en gammel shorts.

Jeg oppdager senere på kvelden at jeg ikke hadde pakket med meg klær i det hele tatt med unntak av en fleecejakken! Det er rimelig sprøtt å dra på tur her oppe, kun med en fleecejakke og ikke noe annet enn det jeg sto å gikk i.

Det sier vel sitt om været vi opplevde disse 3 dagene - at det ikke ble et savn.

Men rent sikkerhetsmessig er det jo en fordel å ha på en del klær når man padler, men på blanke havet... - :)

 

 

3 fartøy - og en varde- i himmel og hav og skjærgård.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er deilig å sitte i kajakken og studere hurtigrutene som går forbi. Nord og sydgående treffes her, og vi ser stadig blitslamper som blinker mot oss fra båten. Vet ikke om det er oss de foreviger eller om det er Vågakallen som også overvåker oss i fra land.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg må innrømme at jeg satt med store øyne og studerte fjellene som ruvet opp fra havet. For et flott terreng!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiskeværet Henningsvær.

Vi passere broen her uten å gå på land. Noen turister står på broen og fisker.

 

 

 

En nydelig kveld i Lofoten går mot en ende. Vi hører suset fra bilene som suser forbi - feriefolk på farten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Panorama

Ved stranda ved Rørvika. Bedre teltplass skal man lete lenge etter! Og for en fin strand. Kritthvit sand.

 

 

12 Juli 2007

Bilde av rotet neste morning :) Sånn er det å være på tur..

Vi har etter hvert fått et ganske bra system på saker og ting nå vi er på tur og siden jeg ikke har med klær er det enda mindre å ta vare på :)

Det går utrolig fort å få pakket sakene ned i kajakkene igjen.

 

 

 

Ny dag og nye muligheter. Jeg er svært spent på Gimsøystraumen. Dette er et sund som skiller øyene Austvågøy og Gimsøya og vi har hørt snakk om at strømmen kan være rå her..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimsøystraumen passeres. Vi har hørt snakk om at denne strømmen er svært sterk, så vi var i tvil om vi skulle prøve oss på denne.

Heldigvis viste det seg fort at vi hadde medstrøm! Vi fosser i gjennom under den svære broen. Vannet suser rundt holmene og stakene. Det er nesten som å være i en stor elv.

Det er mektige omgivelser. Disse stupbratte fjellene er noe helt annet enn vi er vant med hjemme. Samtidig har man det klare skillet mellom yttersia og innersia

Vi blir små i slike omgivelser!

Vi er nå kommet i mot yttersia og storhavet står rett på. Vi merker ikke så mye til havet på denne fine dagen.

Jeg begynner å kjenne en sterk trang til å stikke på land i et nødvendig ærend og vi peiler oss inn mot en strand.

Jeg padler som fy og stikker langt i fra Lill og får gjort det nødvendige tisseærend så fort jeg er på land!

 

 

Sjekk denne fine kirken... Med barduner og egen port for kajakkpadlere direkte til fjæra

Vi spiste et godt måltid her ved kirken. Det er noe helt spesielt synes vi, med en kirke som har barduner nesten ned i gravene... Og porten som går i mot sjøen...

Det er nok ikke hver dag det er sånne forhold her ute mot storhavet!

 

 

 

 

 

Det er deilig å bare sige bort i gjennom disse grunne områdene på yttersia. Kritthvit sandstrand, men av og til kommer vi også inn mot store tareskoger som liksom dekker de skarpe bergene. De drar sine lange armer i mot oss, og liksom drar seg i mot oss. Tareskogen er mye redusert hjemme, men her er det store blader.

To tøffe padlebilder under - eller er det kjedelige padlebilder? Det er ikke lett å ta bilder fra kajakk.. :)

Vi finner ut at vi skal telte her på yttersia og ta det som det kommer. Vi har ikke padlet så veldig langt og kvelden er ung, men vi har et ønske om å se midnattsolen fra stranda. Stedet vi stopper er rett ved den store golfbanen som er anlagt her under midnattssolen. De reklamerer visst med at man kan golfe hele døgnet på sommeren, og faktisk er det folk som går og slår ball ser vi - midt på natta. "Get a life" tenker jeg om det...

Etter at teltet er slått opp og vi er kommet i orden her på den ytterste nakne øyen, får vi besøk av noen av de lokale villdyrene. De stirrer så nysgjerrig på oss før de stikker sin vei igjen. Etter at de har lagt på sprang oppdager vi at den bakerste sauen har brekket begge forbena!

 

 

 

 

 

 

 

 

Den vralter med rompa til værs og har det fryktelig vondt. Vel - vi varsler uansett denne golfbane eieren som lover å varsle bonden som eier sauene. Men neste dag ser vi at han fortsatt vralter der og har det vondt. Det legger en demper på stemningen.

Vi ordner oss en bedre middag og pannekaker til kveldsmat, men blåbær på!

Solen går sakte ned men uten å ta vannflaten. Uvant for oss som bor lenger sør i Nordland.

Jeg finner meg en bedagelig sittestilling mot en bergtrapp og tar meg en Gin Tonic (med Lime men uten is :), mens Lill ordner med bålet. Det lykkes ikke å få fyr selv med fortvilte forsøk med gassbrenneren som tenner...

Vi får ikke de gode bildene vi kunne ønske oss. Lyset er ikke spesielt fint. Men det er svært spesielt og må oppleves. Anbefales altså gjerne på en øde strand, med en Gin Tonic og med en god sovepose.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så natter vi her i midnattssolens rike og vi sover som vanlig veldig godt i vårt lille krypinn.

 

 

 

13 Juli 2007

Lill i kajakken

Det er virkelig store dønninger som drønner inn over land denne dagen! Vi ligger lunt til i en vik, men må over et par store åpne områder med mange brenninger før vi kommer inn i mer skjermet farvann.

Jeg er kjempespent på hvordan dette skal gå, og lemper en masse stein i kajakkene som ballast. Det hjelper utrolig mye.

Jeg tror ikke jeg har padlet i så lange dønninger før, men det går bare bra. Vi holder oss tett inntil hverandre. Av og til kommer vi ganske nære store brenninger som velter inn over skjærene, men vi holder oss klar av dem og ikke lenge etter har vi rundet nesset ved Hovsund.

 

 

 

 

 

Endelig inne i smulere farvann, men noe annet venter - nemlig store menger med regn!

 

 

 

 

 

 

 

Vi krysser Vikspollen og passerer flotte områder som f.eks. Hysberget og Skarvskjeran og Rødholmen. Nok en gang har vi storligen flaks med strømmen - vi har medstrøm denne gangen også.

Nå er det blitt en virkelig flott dag. Etter regnet har det nå blitt litt småtåke og helt vindstille.

 

 

 

 

Når vi nærmer oss Sundklakkbroen finner vi ut at vi skal ta en matpause på landet der. Vi tar kontakt med foreldrene til Lill som også er på ferie i området og de kommer å henter Lill, mens jeg bestemmer meg for å padle videre.

 

 

 

 

 

Jeg langer godt ut denne fine ettermiddagen og kvelden! Det er svært langt å padle og jeg tar et short-cut som gjør at veien blir kortest mulig. Dette angrer jeg egentlig litt på, siden det er svært lite å se på under veis. Distansen jeg padler denne dagen er 38,5 km.

Det er godt å skimte kirken i Stamsund i det fjerne!

Litt stiv og støl er jeg nok når jeg kommer meg opp på en flytebrygge der i Stamsund. Det er et svært flott område som jeg helt sikkert kommer tilbake til.

 

 

 

Ferien fortsatte med strandliv og helt vanlig teltliv. Noen bilder til slutt for å illustrere den flotte naturen og kor heldige vi var med været!

Idyllisk teltplass ved Fiskebøl.

 

 

 

 

 

 

Og her fra Saltfjellet - der vi teltet langt inn på fjellet. En spektakulær solnedgang.

 

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok