Fagerlitinden (507), til Straumsfjellet (742) via Landsæterfjellet (603)

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok


Rute og profil

Om denne turen. Andre turer i samme området

 

Distansen vi gikk var ca 12-13 km Jeg har etter hvert vært på toppen av de fleste toppene i Brønnøysund, uten at jeg helt har analysert det så nøye. Et markant fjell jeg ikke har vært på enda er altså Straumsfjellet

Fagerlitinden 26 Apr  05

Søndag 22 Juli 2007

Et par dager før denne turen tok jeg dette bildet av to revevalper da jeg kom fra Ørtinden. For øvrig forbigåes den turen i stillhet...

Ide'en om denne turen kom vel kanskje da? Uansett er dette en tur som jeg har hatt i bakhodet en stund og som jeg så frem til.

 

Vi finner ut at vi skal parkere ved en skogsvei. Det er tross alt søndag så vi regner ikke med at det er stor trafikk ned her. Uansett er det plass til en traktor å passere om nødvendig.

Panorama

Bilen parkert - en nydelig dag. Hvem skulle tro at det øsepøseregner når vi kommer ned igjen!

Det er sykt mye blinding som biter oss til blods. Vi setter kursen kjappest mulig mot ryggen, som man ser på bildet over.

Ikke før er vi kommet av gårde begynner en bonde å spre møkk på jordet bak oss. Vi priser oss lykkelige for at vi ikke sperret veien for han da.

Ryggen opp er (fortsatt) svært god å gå. Dette fjellet har vært med i Fjelltrimmen i Brønnøysund, så derfor er det enkelte rødmerker igjen enda.. Det er enkelte andre rødmerker også - nemlig svært mye multer. Merkelig nom er det mest multer i skogen, der det ikke har vært så tørt, og de er gode.

Første stopp blir da Fagerlitinden. Dette er ingen markert fjelltopp, men heller en hump på stien opp til Landsæterfjellet.

Vi finner en gjestebok på Fagerlitinden. Ikke mange besøk her nei, men vi ser at det er flere som bruker å gå opp til Straumsfjellet her i fra.

Det er svært lite snø igjen i fjellet nå, men bekkene er store. Dette er litt merkelig siden det har vært rimelig tørt i det siste, men vi antar at det har regnet her inne på land.

Det er fryktelig varmt å gå, så det er godt å avkjøles med våt T-skjorte og vann i håret.

 

 

 

Når skal jeg komme meg inn i disse fjellområdene? Mot Tosenfjellene, Finnlia osv osv..

Panorama

 

 

 

Vel - vi forlater den svake stien opp til Fagerlitinden og går mot høydedraget ved Landsæterfjellet. Det er godt å slippe å gå ned samme vei, men lange ut litt bortover dette fjellet.

Panorama

Mot Straumsfjellet.

Det er ingen stier her og det er vel lenge i mellom hver gang det ferdes folk her. Men sauer er det nok av! bjellene synger lang lei. Bra det blir beitet ned så man slipper krattskogen som kommer opp over alt.

 

 

Underveis passerer vi det nydelige Landgrunnvatnet, og vi stopper her - og bader - og soler oss. Det er fint her, men truende skyer dukker opp i fra øst.

 

 

 

 

 

De har laget en liten demning ut i fra dette vannet. Sikkert for å sikre jevnere vanntilførsel til ett eller annet lenger ned i dalen. Denne elven renner ut ved Barstad og ut i Storvatnet og helt ut til Hardangsfjorden.

En fin bekk i fra dette lille vannet.

 

 

 

Et lite stykke opp skrenten mot toppen av Straumsfjellet tar jeg dette flotte panoramaet mot dette fjellområdet. Veldig sentralt i Velfjord, men kanskje lite besøkt? Uansett er det fint her. Bare kraftlinjen som skjemmer litt, men vi må ha strøm..

Panorama

 

 

 

 

 

 

 

 

Andalshatten fra en litt spesiell vinkel :)

 

 

Panorama

Det skyer over... Her mot Tosen igjen..

 

 

Det er en stor og staselig varde her på toppen. Vi er snare her. Etter å ha tatt noen bilder langer avgårde mot der vi antar vi kan gå ned.

Vi ser en liten varde som til og med Lill klarer å omfavne! Vi skimter bilen i det fjerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg tar dette panoramaet mot der vi har bilen. Det er satt i sammen av 5 høyreiste bilder.

Panorama

 

Så durer vi ned. Jeg har ikke kart, og GPS'en er nedtappet på batteri. Det er slike turer jeg liker! Foran oss har vi en heftig "sommerfloing" og en svart granskog ned mot Barstadelva. (Men også noen søte og gode multer)

 

 

Et skikkelig spesielt terreng dette. Det auser ned og det er svært godt å komme til bilen.

En kjempefin sommertur som absolutt anbefales.

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok