Torghatten (258 m) og Torghatthullet            

Adkomst:

Dette fjellet er lett tilgjengelig. Parkeringsplass ved Torghatten feriesenter. Samme parkering om man skal på toppen eller gjennom hullet.Tilbake   Alle sidene    Gjestebok

Andre bilder fra Torghatten

 

 

 

Om turen opp 24 Februar 2005 Bilder fra turen
Endelig hjemme på fri, og som en kjapp ettermiddagstur tok jeg med kameraene for å kanskje få noen fine bilder. Jeg er i ferd med å lære meg fotografering, og har kjøpt Digitalt speilrefleks kamera, som jeg håper kanskje kan være til hjelp til å få tatt bedre bilder enn til nå.

Tidligere har jeg brukt et Canon Powershot S-40, mens jeg nå også bruker Nikon D-70.

Denne dagen parkerte jeg ved Vestvågan og gikk fjæra rundt fjellet. Det var halvveis fjære men jeg kom meg ikke langt nok ut til å få med hele fjellet fra fjæra. Tok noen bilder der og ved husene våre, før jeg gikk opp aksla og på toppen.

Etter den vanlige gjestebok skrivingen og fotografering, gikk jeg ned på vestsiden. Veldig bratt nedstigning, men det var mest snø og mindre is, så det var helt greit.

 

 


Tur-rapport Lørdag 25 Sept 2004:

Ruten jeg gikk

 Distanse t/r er 5,8 Km

 

 

 

 

 

Om turen opp 25 september 2004 Bilder fra turen til Torghatthullet og Torghatten
Dette er det fjellet som jeg er på oftest. Her er det bare fantasien som setter begrensinger på hva slags tur man vil ta. Det er ikke så mange fjell som man både kan gå over, igjennom og rundt på samme turen !

Traff to damer på veien opp til hullet som jeg ble stående og prate med, og brukte 12 minutter opp fra parkeringen. Tok bilder på nordsiden. Som vanlig er det vanskelig å ta bilder i hullet, og lysforholdene var ikke de beste.

Gikk kjapt igjennom og ned på motsatt side og gikk til neset ved aksla. Gikk opp aksla og opp på toppen. Traff en kar som var på vei ned som jeg kom i prat med. Tok noen kjappe bilder, før jeg gikk ned den bratte vestsiden. Prøvde å ta noen bilder for å illustrere hvor bratt det var, men det er vanskelig.

Da jeg passerte husene tok jeg noen høstbilder før jeg gikk til bilen. Jeg brukte 2 timer på denne rundturen, og jeg var godt fornøyd med det på en regntung dag.

 

Fra toppen av Torghatten  

Dette bildet under her er tatt vinteren 2002

Bilder av Torghatten tatt fra andre fjell
Dette fjellet sett fra Heilhornet

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok