Dalaunfjellet   (800m)

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst

Følg Rv 17 fra Brønnøysund mot Skillevika. Ta av mot E-6. Følg Rv 76 ca 40 km  totalt fra Brønnøysund. Ta av mot Langfjord. Det er ca 4 km til parkeringen som ligger rett etter broa, rett nedenfor en hytte. Samme parkering som for Ørtinden


Ruten vi gikk fra parkeringsplassen

Andre fjell i samme området som jeg har vært på Om denne turen
Distanse ca 5,4 km opp og det samme ned igjen. Vi brukte i underkant av 2 timer opp og noe mindre ned igjen.

Kvernhatten den 3 Oktober 2004

 

 

Ørtinden 11 Juni 2005 

For noen uker siden var jeg på Ørtinden, og bestemte meg der og da for å gå opp på Dalaunfjellet ved en senere anledning.

Om turen hit fredag den 30 Juni 2005
Vi kom inn til Langfjorden først litt over kl 8 på kvelden. Det var varmt og vindstille, men lite innsekt heldigvis. Stien opp til dette området starter egentlig lenger ute i Langfjorden, men vi hadde bestemt oss for å gå opp langs stien som går opp til Ørtinden. Neste uke har jeg planer om en lengre tur i samme området og ville gjøre meg mer kjent denne gangen.

En kjapp pustepause i varmen. Toppen av Dalaunfjellet sees i det fjerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter å ha fulgt stien opp mot Ørtinden et stykke, tok vi av direkte mot Dalaunfjellet. Det var småkupert terreng, men etter hvert kom vi til dammen som vi kunne gå over.

 

Ivar krysser dammen ved Glømmen. En stor fordel å være lang i beina (og ha litt balanse)når man skal ned og opp fra denne. Den første toppen på 734 ser man til venstre oppe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terrenget oppover var veldig lettgått til forandring fra tidligere. Opp mot topppen var det mer kupert enn vi forventet. Mye løsstein. 

 

Vi er kommet et stykke opp i fjellet og ser Tettingvatnet med utløpet som kommer rett ut av fjellet.

 

 

 

 

 

Like under toppen av Dalaunfjellet var det en hule som måtte utforskes

 

 

 

 

 

 

Noen utsiktsbilder fra Høyde 734

Etter å ha spist på høyde 734, fant vi ut at vi skulle gå opp på selve toppen på 800 meter, selv om det da ville bli litt sent før vi var tilbake. Vi sprang opp på denne over snøen og ble belønnet med en flott utsikt fra toppen og ut mot Velfjorden.

.

Ivar kom først og jeg knipset dette bildet i farta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen bilder fra toppen av Dalaufjellet:

Turen ned igjen gikk fort og gæli. Vi gtikk ned til utløpet for rørene og tenkte halvveis på å gå dem nedover, men de var våte og glatte, så vi gikk samme veien ned som vi kom opp.

En fin tur!

Tilbake Alle sidene      Gjestebok