Durmålstinden (976) og Mosvasstinden (1030)           

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst:

Følg Rv 17 fra Brønnøysund mot Skillevika. Ta av mot E-6. Følg Rv 76 ca 7 mil. Parker ved utgangen av Tosentunnellen

Ruten jeg gikk

Distanse12 Km

Tider jeg brukte:  Til toppen 1 t 35 minutter

 Totalt hele turen 5 t 30 min


Tur-rapport  Lørdag 23 Oktober 2004:

Om turen Bilder fra turen opp til Durmålstinden
Mosvasstinden har jeg vært på en gang før, på ski.

Planen denne gangen var å gå opp på Durmålstinden og gå rundt og mot Rismålstinden. Det var meldt fint vær og sol, men etter hvert som jeg kom innover landet viste det seg at det ikke akkurat ville bli noen godværsdag.

Kl 10 var jeg klar. Skyene hang ganske langt ned i fjellene. Turen opp gikk lett.  Selv om det var mye snø var det ikke så veldig glatt. Brukte 1 og en halv time, og forholdene tatt i betraktning var det greit nok. Det fløy opp 3 ryper i vinterdrakt. På toppen snødde det og blåste en iskald østavind. Vrengte av meg skjorta i skjul for varden så dampen sto. Godt å bytte til tørre klær og få på skjerf og votter. Definitivt vinter, og klærne klarte seg bare akkurat. Ski-jakken hadde jeg lagt igjen i bilen.

Jeg prøvde nå å gå ned på nordsiden av fjellet, men det viste seg helt umulig. Både på grunn av mye snø, is og ikke minst flatt lys. Jeg angret på at jeg ikke hadde tatt med skibrillene, som også lå i bilen... Holdt så ned mer østover for å prøve å gå ned den veien, men det var tungt, så jeg bestemte meg for å snu, og heller gjøre et forsøk mot Mosvasstinden som ikke var så tåkelagt.

 

 

 

 

Panorama på veien opp.

Panorama på veien opp.

 

Skyene langt ned i fjellene.

Panorama sørover

Panorama nordoverUtsikt ned fra Durmålstinden

  Bilder fra turen bort mot Mosvasstinden og ned igjen
Da jeg kom mot Mosvatnet tok jeg turens første pause, med en brødskive ved et gammelt telefonstolpe fundament. De gjorde solid arbeide de som lagde disse.

Det var begynt å legge seg is på vannet og det var lengre rundt vannet enn jeg hadde regnet med. Etter hvert som jeg gikk oppover, la det seg skyer helt ned ved vannet.

Sikten var dårlig og snøen var dyp. Flere ganger gikk jeg ned i knedype sprekker. Det var like vanskelige forhold her som på nordsiden av Durmålstinden. Etter hvert dukket varden opp i tåkehavet.

Flere ganger denne turen hadde jeg sett lemen, og jammen bodde det ikke en liten stakkar på toppen ! Jeg prøvde å forevige ham, men fikk bare bilde av bakenden der den spøler seg inn i hullet. Jeg la noen rosiner foran åpningen dens, i håp om å få tatt et bilde når jeg gikk tilbake. Men på returen var det bare rosinene som var borte.

Det var null sikt fra tinden, så jeg returnerte med en gang og for sikkerhets skyld gikk jeg i mine egne spor for å slippe å gå ned i flere sprekker. Ved vatnet kokte jeg meg noe "Real Turmat" og drakk kaffe.

Jeg gikk via hytten til Tjalg på veien tilbake, og kl 1630 var jeg nede igjen. Neste gang blir det nok skitur i dette området.

 

Utsikt sørover

Bilder av disse fjellene fra andre fjell
 

 


Tilbake   Alle sidene    Gjestebok