Tilbake   Alle sidene    Gjestebok

Fjelltrimtur til Mardalsfjellet (406m) og Mardalsfj N (435m)                                    


Adkomst:

Følg Rv 17 fra Brønnøysund mot Vennesund. Ca 35 Km fra Brønnøysund (etter at man har passert Berg) kommer man til en parkering ved en pumpestasjon langs høyre side av veien. Her begynner det også en skogsbilvei som går opp til vanntankene som ligger ved Mardalsfjellet.

Om turen hit Onsdag den 28 september2005
Onsdag og Torsdag denne uken hadde jeg planer om tur inn i landet. Helst overnattingstur til Elgviddvannet eller Jordbruvannet. Værvarslene var fine, men virkeligheten var noe helt annet.

Klokken var bare 06 på morningen inn i Navan da jeg skulle legge av gårde, men det regnet noe helt enormt. Kjørte først klokken 8, men regnet og tåken hadde ingen ende, så jeg tok til vettet og snudde tilbake til byen.

Etter hvert som dagen skred frem så det ut til å lysne litt i fra sør, og jeg bestemmer meg for å sette kursen mot Mardalsfjellet. Mardalsfjellet er med i Fjelltrimmen og det er det siste av fjellene jeg må ta for å ha vært på alle 10 i år også.

 Jeg parkerer bilen ved oppmerket parkering ved Slyngemyra. Slyngemyra var forresten i mediene lokalt på grunn av en båt som ble funnet i myra for mange år siden. Denne er nå tidsbestemt til å være en av Nord Europas eldste båtfunn...De skal visst grave ut mer i sommer.

Vel.. Nå er det elgen som rår der det før var båt. Om det hadde vært elgjakt på gang, hadde jeg kjørt videre til et annet turmål, men ingen biler er å se. Man har en ordning nå, der de henger opp skilt ved Fjelltrimskiltene om det pågår elgjakt, og det finner jeg betryggende. Det er bløtt. Denne turen har jeg med et nytt kamera som jeg tester på veien opp. Jeg stopper mye og fikler med det hele veien opp.

Panorama

Et stykke opp i lia. Myrene er særs blaute, men skyene trekker heldigvis unna.

 

 

 

 

Etter noen få pust er jeg på toppen. Skribler navnet mitt i boken og fortsetter til den nordlige toppen, som har den desidert flotteste utsikten. Høyden på den toppen boken ligger på er 406 meter, mens det i Fjelltrimguiden står 435, men da må man altså som meg, gå til den nordlige toppen for at det skal bli korrekt :) Det er uansett verdt de ekstra skravene.

Under her følger en masse bilder fra fotoseansen jeg hadde der. Returen ned gikk fort og gæli. Tok bilder av en masse rare høstfarger og høstløv i ymse nyanser, men det sparer jeg til senere en gang.

Når jeg kom ned ble det en tur på Ramtinden, Sømna.

Panorama

Utsikt mot nord fra den nordlige toppen.

 

 

 

 

Tok følgende bilde horisonten rundt: Filen som åpner seg er en trygg exe fil. Maksimer bildet og zoom inn ved å holde Shift tasten inne samtidig som du drar musen opp eller ned. Filen er på kun 1,3 megabyte.

Dette er zoom mot Nord i exe form. Kan zoome ved å holde Shift nede mens man drar musen opp-ned..

 

Dette er Zoom mot Brønnøysund! Denne ble litt tøff. Bildet er satt sammen av 4 bilder tatt med Telelinse fra Mardalsfjellet..

 

Noen utvalgte zoom bilder :)

Under her er et panorama mot kjente Tosenfjell. Håper navnesetting er korrekt...

Panorama

 


 

Ruten jeg gikk

Distanse 5 Km

Tider jeg brukte:  Til toppen 50 minutter, Til den nordre toppen, 1 t 20 Min.

 Totalt hele turen 2 t 45 min

Panoramabilde. Bruk piltaster eller rullegardiun. Utsikt fra Mardalsfjellet med navn på topper. Flott utsikt !

 

 


Tur-rapport  Mandag 8 Desember 2004:

Om denne turen Bilder fra turen opp og fra den sørligste toppen (406 meter)
Denne dagen hadde jeg halvveis tenkt meg ut i kajakken, men fant etter hvert ut at jeg skulle ta turen på et fjell i stedet. Den siste tidens regn og mildvær har gjort mange fjell "lettgåtte", uten for mye snø, og valget falt denne gangen på Mardalsfjellet, som jeg også har vært på mange ganger før.

Det var veldig vått på stien oppover og flere steder var stien som en bekk. Det er ganske bratt den siste biten, og også mye snø.

På toppen var det lagt ut ny bok, Fjelltrimmen 2005, så dette fjellet er med neste år også.

Tok meg en kjapp skive på toppen, før jeg gikk videre til den høyeste toppen, som jeg kaller Mardalsfjellet Nord, siden det ikke er merket med navn i kartet. Her var det ikke lagt ut bok, men jeg ble imponert over utsikten her i fra, som jeg ikke har sett før. Man kan se de fleste fjelltoppene i nærområdet her i fra.

Det fløy opp en del ryper i vinterdrakt på veien opp og bortover.

 

 

 

Vanntankene og veien opp mot fjellet

Utsikt mot Nord fra Mardalsfjellet

Utsikt mot sør fra Mardalsfjellet merket med navn

Om denne turen Bilder fra den Nordligste toppen (406 meter)

Tok meg en kjapp skive på toppen, før jeg gikk videre til den høyeste toppen, som jeg kaller Mardalsfjellet Nord, siden det ikke er merket med navn i kartet. Her var det ikke lagt ut bok, men jeg ble imponert over utsikten her i fra, som jeg ikke har sett før.

Det fløy opp en del ryper i vinterdrakt på veien opp.

 

Utsikt mot Nordøst fra Mardalsfjellet

Panoramabilde. Bruk piltaster eller rullegardiun. Utsikt fra Mardalsfjellet med navn på topper. Flott utsikt !

Bilder av disse fjellene fra andre fjell
Utsikt vestover fra LysingenUtsikt fra aksla ved Torghatten og mot disse fjelleneDette fjellet sett fra Heilhornet


Tilbake   Alle sidene    Gjestebok