Ramntinden, Sømna (Våg) (240 meter)                   

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst:

Kjør fra Brønnøysund mot Vennesund på Rv17. Etter ca  42 Km fra Brønnøysund ved Våg, ta av til Venstre ved busskuret. Følgende foto viser veien skissert

Om turen hit Onsdag den 28 september2005
Etter å ha vært på Mardalsfjellet fant jeg ut at jeg skulle fortsette til Ramtinden. Energinivået er på topp, og det gjelder å utnytte det for å komme i bedre form til turen.

Planen nå var å gå fra Ramtinden og opp på Kjørsvikfjellet. Jeg hadde tenkt å gå denne turen mange ganger før, og det passet godt i dag. Når jeg passerte Fjelltrimskiltet ved Stein var det ingen merking om elgjakt så jeg fant det betryggende å ta turen. Det var heller ikke noen biler parkert i området som jeg kunne se.

Det glimter fortsatt til med noen fine farger i naturen.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg gikk rett mot toppen denne gangen uten å følge skogsbilveien. Kom etter hvert inn på stien igjen.

Turen opp gikk veldig lett. Jeg plundret en del med kameraene og etter hvert som tiden gikk ble skyene over Sør-Kvaløya mer og mer truende. Når jeg kom på toppen tok jeg bilder og gikk ned igjen. Så enkelt var det. Det fristet ikke med en lang tur i øsende regn til et fjell som jeg alt hadde beslkt en gang i øsende regnvær. Jeg tok følgende panoramabilde fra toppen.

Når jeg kom ned skogsbilveien ble jeg var en kar som sto i skogkanten. Jeg skvatt himmelhøyt, men der satt det en kar med gevær. Jeg beklaget og han sa HYYYYSJ... Heldigvis hadde jeg røde klær og rød lue. Jeg gikk videre og da jeg kom til bilen øste det ned.

Da jeg kom hjem regnet det (igjen) noe infernalsk.

Bilde fra altanen min mot byen.


 


Tur-rapport Torsdag 23 Sept 2004:

 

 

Om turen opp Bilder fra turen opp

Denne dagen var det veldig lave tåkeskyer og de eneste fjelltoppene som var tilgjengelig var de lave. Jeg bestemte meg derfor for å ta turen på Ramntinden på Sømna, og Bjørufjellet etterpå. Begge disse manglet jeg på årets fjelltrim liste Det var regn da jeg startet fra parkeringsplassen, men etterhvert lyste det litt mere opp, men toppen var ganske så tåkete.

Siden sist jeg var her var det laget en liten bro over elva. Broa var døpt Magdalenabroa. Stien går forøvrig i starten ved en skogsvei, og det er nok en omvei å følge denne, i stedet for å gå rett mot fjellet.

 

Fra toppen av Ramntinden Bilder fra toppen av Ramntinden og på veien ned
Da jeg kom opp var det bare skrive navnet i boka, ta et bilde av varden og gå ned igjen. Tåken gjorde fotografering osv unødvendig denne gangen. Det var ganske sur og kald vind og nedturen gikk så kjapt som mulig.
  Andre bilder av dette fjellet
 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok