Fra Hongset til Sausfjellet (500 meter) via Fugllifjellet (334 m)

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst:

Følg Rv 17 fra Brønnøysund mot Skillevika. Ta av mot Rv 76. Kjør forbi Hommelstø og ta av til høyre mot Hongset. Ca 6 km etter krysset finner man parkering der en skogsbilvei begynner.

Ruten jeg gikk

Distanse 9,8  Km

Tider jeg brukte:

Til topppen av Fugllifjellet 1 time

Til toppen av Sausfjellet 1t og 50 m

Hele turen 3 t 10 minutter


Tur-rapport  Onsdag 10 November 2004:

Om denne turen Bilder fra turen opp
Denne dagen bestemte jeg meg for å prøve å  gå opp på Sausfjellet via Fugllifjellet. Det var oppholdsvær og fin temperatur, men de siste ukenes regn gjorde at det var veldig fuktig og tungt terreng å gå i. Når det i tillegg var mye myr ville det bli ganske tungt å gå. Jeg hadde aldri gått i dette området før, men ut i fra kartet så det ut til å være ganske greit å gå opp, og det var det.

På veien opp fløy det opp noe som lignet en storfugl og 2 ryper.

Jeg tok meg en kjapp Kvikk Lunch på Fugllifjellet, før jeg gikk videre mot Sausfjellet. Det var kupert terreng bortover, og jeg syntes det tok en evighet før jeg fant en Varde på toppen av Sausfjellet. Ingen bok utlagt, men noen merkevarder var satt opp bortover fjellet.

Det var oppholdsvær da jeg startet, men etter hvert som jeg gikk mot Sausfjellet ble det mer og mer regn vær og mulighetene for å få tatt noen bilder ble reduserte. Også dette fjellet får jeg ta en tur på en annen gang, kanskje på ski.

Jeg måtte skynde meg for å rekke ned til bilen før mørket kom. Hodelykten lå igjen hjemme.

 

 

Bilder av disse fjellene fra andre fjell

 


Tilbake   Alle sidene    Gjestebok