Trimtur til Skogmofjellet (459m)                      

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst:

Følg Rv 17 fra Brønnøysund mot Vennesund. Ca 15 Km fra Sentrum kommer man til et skilt mot Vedal, eller fiskedam. Ta av her og ca 1 km opp er det en parkeringsplass. Det er for tiden rødmerker opp mot fjellet her i fra. Se ellers også kart og oversiktsbilde.    

Ruten jeg gikk

Distanse 7 Km

Tider jeg brukte:  Til toppen ca 1 t 40 min, Totalt ca 3 timer 

 

 


Tur-rapport Torsdag 3 Februar 2005:

Om denne turen Bilder fra turen opp og fra toppen
Denne dagen var dørstokken den største bøygen. Først å komme over dørstokken hjemme, og deretter å komme seg ut av bilen når regnet høljer ned i bøtter og spann.

Målet med turen var Skogmofjellet, og kanskje gå litt mot Sæterfjellet i tillegg. Etter hvert som jeg kom opp mot dammen, så jeg at det var såpass mye snø mot Sæterfjellet, at jeg heller måtte gå mot Skogmofjellet.

Det var fin sti til dammen, men deretter var det tung snø og lite skare. Spesielt i østvendt terreng var det mye snø, og en tynn snøhinne oppå skaren gjorde at jeg mange ganger gikk igjennom helt til lårene. Men fin trim, og det var det viktigste.

Da jeg kom opp mot toppen var det fine forhold, og jeg tenkte halvveis å fortsette mot Kaukarpallen og Guromannen, som jeg var på for et par dager siden, men slo det fra meg. Det var kraftig vind, og allerede sent på dagen. Jeg var førstemann på Skogmofjellet siden september, så det er et lite besøkt fjell nå, siden det ikke er med i Fjelltrimmen lenger.

Selv om det hadde regnet hele dagen, og var regn på starten av turen, ble det etter hvert oppholdsvær, og det begynte ikke å regne igjen før jeg var nede. Det ble en kjempefin tur denne dagen også.

 

Bilder av dette fjellet andre fjell
 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok