Skarsåsen - Tilremshatten (325 m)                            Tilbake   Alle sidene    Gjestebok        


Adkomst:

Følg Rv 17 fra Brønnøysund mot Vennesund. Ca 5 Km fra Brønnøysund (etter svingen ved Skarsåsen) er det skilt mot Turistattraksjon ("Krigsminne"). Man kan fortsette innover mot lagrene for ammunisjon og parkere der, eller parkere ved Skarsåsen.

Ruten jeg gikk

Distanse 6 Km

Tider jeg brukte:  Til toppen ca 1 time,

 Totalt hele turen ca 2 timer i bedagelig tempo :)


Tur-rapport  Torsdag 16 Desember 2004:

Om denne turen Bilder fra turen

Denne dagen var det litt mindre regn og vind enn det normale, og jeg fant ut jeg skulle gjøre et forsøk på et av de mindre fjellene som jeg ikke har vært på i år.

Tilremshatten ligger veldig nær byen, og korteste veien opp til toppen er fra Tilrem, men det går også sti fra Skarsåsen. Jeg fant ut at jeg skulle gå hele Skarsåsen først, før jeg gikk opp stien.

Da jeg startet turen hørte jeg en del folk høyere oppe i terrenget, men kunne ikke se noen. Gikk opp mot toppen av Tilremshatten så fort som mulig, men det er liten stigning, og dette er en topp man trenger god tid på å komme seg opp på. Ganske god rødmerking hele veien. Det blåste ganske godt på toppen. Knipset de vanlige bildene. Selv midt på dagen blir det ikke skikkelig lyst, og jeg sliter med å få tatt gode bilder med foto apparatet. Det er et stort hull i Tilremshatten men dette vet jeg ikke navnet på. Det blåste en skarp Østavind opp igjennom denne hulen da jeg gikk ned igjen.

Da jeg kom ned mot Skarsåsen igjen, gikk jeg opp for å se på kanonen og lyskasterne. De besøkende hadde forlatt stedet med et lite bål, men jeg hadde ikke med noe å grille, så det fikk brenne ut for meg.

Knipset noen flere bilder før jeg gikk til bilen.

 

 

 

Bilder fra Skarsåsen
Skarsåsen var et viktig festningsanlegg under krigen. Etter krigen ble mye av dette ødelagt, men noe av anlegget vises fortsatt. Det er i dag laget til friluftsområde her, med benker og stier, samt oppmerket løype man kan gå for å se området. Blant annet er det gamle murer, innganger til fjellets mange huler og andre ruiner. I de senere år er det restaurert en kanon og en lyskaster.  Det er også laget til en del informasjonsplaketter osv om området, men dette var borte nå på vinteren.

Bilder av disse fjellene fra andre fjell
Utsikt fra Mosaksla mot Brønnøysund med enkelte fjellnavnUtsikt mot Tilremshatten og Mosaksla

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok