Trælneshatten (567 m)    Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst

Kjør RV 17 mot Vennesund. Ca 0,8 Km etter at man har passert H.Sund møbelfabrikk på Trælnes finner man fjelltrimskilt og P-plass på venstre side av riksveien.

Ruten jeg gikk fra parkeringsplassen Distanse ca 4,2 km totalt fra parkeringsplassen 

Om turen hit Tirsdag 6 Mars 2007
Nok et par bilder her på Trælneshattsiden. Trælneshatten er også et fjell jeg er ganske mye på. Nederst på denne siden er en turrapport fra 2004 - en av de første. Kameraet jeg benyttet den gangen er også i bruk på denne turen for en gangs skyld. Bildene osv fra den gangen er litt ymse, og panoramaene har blitt litt bedre med årene. Men jeg lar disse gamle turrapportene ligge slik de ble laget.

Denne siste dagen før jeg skulle på jobb - så satte vi kursen innover land. Trælneshattens sørvendte li fristet for en topptur, men etter hvert som vi kom innover land ble jeg mer og mer skeptisk. Østavinden er rå her inne, og kastevindene på fjellene lagde spektakulære virvelvinder på fjorden, og toppene var helt innhyllet i hvitt.

Kvelden før hadde jeg og Sindre hatt en kjapp tur på Torghatten i svært kraftig vind, og dette så i grunnen ikke så lystig ut. Gassfoten ble lettere og lettere da vi trillet inn på parkeringen på Trælnes. Ofte er dørstokken høy for å komme seg hjemmefra, men denne dagen var det også tungt å komme seg ut av bilen. Kaizers Orcestra på radio, mens bilen rugget i vinden. En dag tidligere hadde vi kjørt til Mo fjellet og gjort oss klare for deretter å kjøre hjem igjen! Men ikke denne dagen...

Jeg skiftet og i vei vi gikk!

Nesten vårlig nede i lia.

 

Lill løper i fra meg opp i gjennom fjellsiden. Hva er det med formen min?  Det ble etter hvert is og skare og svært glatt. Egentlig ikke helt patent føre. Det har ikke snødd på flere uker nå, og solen og kulden har gjort snøen og skaren ganske isete og glatt.

Desto mer overraskende at snøen blåser av fjellet da - da er han sterk!

I de verste vindrossene må vi stoppe og sette oss ned for ikke å "blåse ned".

 

..... mens...

 

...østavinden hugger tak.

 

 

Tankene går til han karen som blåste 3-400 meter ned fra Hardansfjellet, nemlig Jon Larsen. Det har akkurat vært 100års feiring av denne hendelsen i Bindal, og vi kjenner virkelig hvor sterk vinden kan være her inne. Når det setter inn med storm og orkan kan man lett tenke seg at slikt kan skje.

Flere steder ligger småsten på isen som er blåst løs.

Mot Lysingen

 

Å ta bilde av kraftig vind i kraftig vind er ikke så lett... :)

 

 

 

Endelig ved varden. Vi ble snare her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vega og et hvitpisket hav.

 

 

 

 

 

Vi grudde begge til å gå ned i motvinden, men det gikk bedre enn ventet. Når vi først hadde kommet over selve topp-punktet var det ganske så kurant å komme seg videre ned fjellsiden. Vi løp ned på skaren, en rimelig risikabel sport for meg som av og til gikk dypt i gjennom, men artig!

 

 

 

 

Lill i fullt firsprang i mot solnedgangen...

 

En fin tur dette også

 

 

 

Om turen hit Lørdag 8 Oktober 2005
Denne høstferien hadde jeg og Espen store planer. Eller jeg hadde i hvertfall store planer om at vi skulle komme oss på en langtur. Enten til Lomsdal eller Sørvassdalen e.l. Nå ble jeg i stedet liggende med influensalignende symptomer og høy fener, mens Espen har kost seg med World of Warcraft.

Noen småfjell har vi allikevel kommet oss på og denne dagen var det Trælneshatten som stod for tur.

Ved ankomst parkringsplassen stod det skilt om elgjakt, men to karer som kom forbi sa at jakta var ferdig i dette området. Uansett er det bare det korte skogbandet før man kommer mot fjellet.

Espen og Tanten. Første pustepause.

 

 

Det er utrolig varmt og fint og T skjorte er nok bekledning. Ikke verst så sent i oktober, men de siste 6 ukene har det mer eller mindre regnet kontinuerlig, så derfor har vi fortjent litt godvær.

Vi tar det med ro opp i gjennom lia og tar mange pauser. De 2 karene som startet likt med oss kom løpende ned fra fjellet mens vi var et stykke opp i fjellet.

 

 

 

 

I fin fart opp fjellsiden.

 

 

 

 

 

Vi stopper og tar mange bilder. Her er et av dagens familiebilder :)

 

 

 

Espen får etterhvert den litt lure ide'en at han kan småløpe fram litt og så sette seg å hvile mens vi kommer luskende etter. En fin stragi. Han er glad han har Mp3 spilleren med musikk å høre på..

 

 

 

Espen sitter i lien og venter på oss

 

 

 

Etterhvert nærmet toppen seg. Toppen er helt  flat, og selvfølgelig måtte jeg og Espen kappspringe de siste 100 metrene. Han hadde en durabelig tjuvstart så jeg hadde ikke sjans.

 

 

Varden i sikte og Espen er i fullt firsprang.

 

 

 

 

 

 

 

 

Man blir ikke bare svett av å gå tur. Om noen har observert en gul flod ned mot Brønnøysund denne dagen så...

 

 

 

 

 

 

 

"Tjohooo e greid dæ!"

 

Jeg hadde med stativ denne dagen, og zoomline og tok et par bilder mot Brønnøysund og Visttindan osv.

 

Panorama

 

Et panoramabilde hører med.

 

Laget et klikkbart og zoombart bilde av Brønnøysund. Det er på hele 3,4 megabyte, men har ganske gode detaljer.


 

 

 

 

Navneskriving hører med.

 

 

 

 

 

 

 

 

Turen ned gikk veldig fort og vi var alle enige om at det hadde vært en fin tur!

Berg. Helt vindstille med en fin ettermiddags sol.

 

 

Om turen Trælneshatten den  29 April 2005 Bilder fra toppen
Trælneshatten er vel det fjellet jeg har vært mest på, men denne gangen skulle jeg gå opp fra Trælnes, i stedet for fra Dalbotnan og Kvervet som jeg bruker å gå.

Det har vært veldig fine temperaturer og mye sol de siste ukene, og bjørka er alt full av grønne knopper, så det blir grønne trær før 1 Mai, og det er vel tidlig!

Jeg gikk på ganske hardt opp over. Det er en veldig godt merket løype opp. Lite skog og mest fjell terreng. Det blåste en sterk Østlig kuling, så det var bare å skrive navnet i boken og gå ned igjen. Også denne turen kun med nettingskjorte. 

Jeg traff flere fjelltrimmere som utnyttet finværet til å komme seg en tur på denne fine toppen. Neste gang jeg skal hit blir når vi skal gå hele fjell-rekken til Gåsheia.

 

 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok

 

 

Trælneshatten (567 m), Trælnesfjellet (408 m), Storfjellet (445 m) og Kråkneshesten  (538 m ) 13  September 2004.


Adkomst:

Følg Rv 17 fra Brønnøysund mot Vennesund. Rett før Berg sentrum, etter ca 28 Km, ta av mot Dalbotnan. Deretter er det 3-4 km å kjøre, før man kommer til krysset mot Kvervet og Skiøypen (lysløype og "skianlegg"). Gå stien mot over broa mot vannverket, forbi "Skihytten".

Se oversiktskart

Ruten jeg gikk

 

 

Panoramabilder fra denne turen

 

 

Noan av de samme bildene med navn og innmerket hvor jeg gikk

 

 


Bilder av dette fjellet fra andre turer:

 

 

Tur rapport 13 september 2004

Siden Trælneshatten er med på Fjelltrimmen i år, passet det godt å kombinere den med en tur opp på Storfjellet og Kråkneshesten også. Man kan også kombinere dette med å fortsette til Grønlihalsen og Ryptinden, uten å trenge annen transport, men det var ikke i mine planer denne ettermiddagen.

Det er endel myr på starten av denne turen, som man kan se på oversiktsbildet og i regnværs perioder trenger man skikkelig fottøy. Stien opp til Trælneshatten er lettgått og følger terrenget naturlig. Det er ellers en ganske så flat fjelltopp. Dette panoramabildet viser litt av utsikten  

Etter fotoseansen og bokskriving i en blaut fjellbok (Lokket var blåst av boksen), fortsatte jeg mot Trælnesfjellet; Lettgått og greit terreng.Trælnesfjellet var det ikke mye å skrive om, men tok dette bildet av veien videre mot Storfjellet :

Etter at jeg kom ned på det laveste punktet mellom Trælnesfjellet og Storfjellet kom jeg inn på en gammel sti som gikk langs ryggen opp mot Storfjellet. Bratt men lettgått. Storfjellet har sitt høyeste punkt helt på flåget, og varden står helt på kanten med Brønnøysund rett under.. Tok noen flere kjappe bilder før jeg gikk videre.

Stien mellom Storfjellet og Kråkneshesten var lettgåttUtsikten fra Kråkneshesten er flott: her et bilde mot Grøndalsfjellet .

Var overasket over hvor gjengrodd stien ned fra Kråkneshesten alderede var blitt, men rødmerkene på trærne var godt synlige enda. Stien følger ved siden av et lite bekkefar og kommer ned i skiløypa ved Kvervet. .


Tilbake   Alle sidene    Gjestebok