Skitur til Vesterfjellet, Tosen  (679m)               Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst:

Rv 17 fra Brønnøysund mot Skillevika. Ta av mot E-6. Følg Rv 76 ca 7 mil. Parker ved utgangen av tunnellen.

Ruten vi gikk 

Distanse ca 6 km

 

 


Tur-rapport Søndag  13 Mars 2005:

Om denne turen Bilder fra toppen

Denne dagen hadde vi ingen planer om skitur, men et gløtt ut av vinduet viste at det allikevel kunne bli en fin dag. Varselet var ikke bra for dagen, men denne dagen stemte det altså ikke.

I 12 tiden pratet jeg med Ivar og vi begynte å snakke om forskjellige tur-alternativer. Tosen ble nevnt og en halvtime senere var vi av gårde! Vi var inne i Tosen først kl 1400. En kjapp sjekk av temperaturen utenfor viste at i hvertfall jeg hadde feilberegnet utetemperaturen noe aldeles utrolig. Det var minus 12 og en kald vindtrekk.

Listen over det jeg manglet inkluderte skikkelige votter, hals, genser... Her var det bare å stå på for å klare å holde varmen!

For å kunne gå i solen, gikk vi på nordsiden av tunnelen. Det var hardskare. Nesten is. Smøringen min ble gnidd av med en gang. Snakk om bakglatte ski. Nå blir det å bestille nye feller, og i skrivende stund er et par Kneika skifeller bestilt.

Vi stoppet og tok noen bilder på veien opp. Nede i dalsøkket var det fint og vindstille, mens det videre opp var litt mer hustri.

På det bratteste partiet opp mot toppen tok jeg av skiene og gikk på skaren opp. På toppen var det en elg som hadde gått. Vi stoppet på toppen, kokte oss noe Real turmat og tok bilder. Nå var jeg virkelig kald på fingrene! Nedfarten fra toppen på skaren var helt grei, og vi kom ned uten knall og fall.

Det var en flott tur!

Andre bilder av dette fjellet
Panorama på veien opp.

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok