Storbørja - med bestigning av Børjenesfjellet

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok


Ruter

  Om denne turen Andre turer i samme området
Kjem... Jeg har lange fundert på å få tatt en padletur inn i Storbørja for å se hvordan det nystartete Torskeoppdretts anlegget tar seg ut. Dette tenkte jeg da å kombinere med en tur på et av fjellene her inne. Siden jeg hadde vært på Råkfjellet, sto nå altså Børjenesfjellet for tur.

En runde over 4 fjell ved Langfjorden 19 Juni 07

 
Dagen før hadde jeg vært på Tosenfjellet og tatt en fotorunde i fjellet der. Det ble et par gode bilder da.

Denne gangen skal jeg altså ut fra Nevernes. Det er første gangen jeg setter ut kajakken her så jeg snakker med Bjørn Helge som akkurat er kommet fra jobb og som har kommet med nye båt fra Kristiansund dagen før så jeg kan sette ut ved den flytebryggen han bruker. Ellers er det andre flytebrygger i området også så det er nok ikke noe probem å sette ut kajakken noe sted her. Et flott sted som utgangspunkt for padling inn til Børja og den kommende Lomsdal-Visten Nasjonalpark

2 båter av hver sin størrelse. Der den ene bruker mye bensin går den andre på rosiner. Båten får absolutt godkjent og jeg ser frem til mange skyssinger innover Børja med den nye båten. Jeg har forresten bestilt meg en litt mindre versjon enn Bjørn Helge sin som også bruker mye bensin..:)

Vel... det er godt å sitte i kajakken igjen. Medisin for støle bein dette. Jeg har med bare en liten dagstursekk og en middag som jeg skal koke meg under veis. Svært lett kajakk, og jeg kjenner det at den er veldig skrull nå som jeg ikke har last i den. Fjorden er heldigvis blank.

 

 

 

 

Nydelige Storbørja.

 

 

 

 

 

 

Det er egentlig ganske så utrolig at noen i det hele tatt kan tenke seg å foreslå å legge et oppdrettsanlegg til denne lokaliteten...Er det ikke?

 

Når jeg padler forbi her inne har jeg lysst til å skrive Miljøsvin på en av de nye fine blåsene deres og ta bilde. Jeg har en stor tusj i bilen kommer jeg på... Men jeg lar det selvfølgelig være. Det er jo forbudt og blir regnet som hærverk, mens det å slippe ut store mengder kloakk på lik linje med en middels stor norsk by ikke er det...

Jeg snur ut av fjorden igjen og setter kursen mot Børjeneset for å finne en vik som jeg kan legge kajakken for min lille fot-tur på dette fjellet.

 

 

 

Børjeneset.

 

Jeg finner en liten vik som jeg legger kajakken. Jeg drar den godt opp på land i fjæra, før jeg setter kursen opp lia.

Det er ikke skog i det hele tatt, med unntak av i et lite søkk som kalles Trolldalen.

Det er et skikkelig godt terreng å gå i dette!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg tar dette bildet mot Velfjord som viser hvor kort det egentlig er mellom Sørfjorden og Ursfjorden - der som Kalken holder på å deler halvøyen i to.

Så er jeg endelig på toppen. Jeg synes det har vært en passe fin tur denne ettermiddagen. Jeg har litt dårlig tid på meg siden jeg skal rekke å hente Espen på flyplassen kl 1915 (Jeg rekker det forøvrig akkurat på sekundet).

 

 

 

 

Jeg tar et par flotte panorama mot de fine fjellene rundt meg. Det er litt rart å se Lauvvasstinden ved Lomsdal og helt ut til Vega fra et så lite fjell. mektig landskap, og de fleste fjellene rundt her har jeg vel etter hvert satt mine slitne ben på.

Panorama

 

 

 

Panorama

 

 

 

Mot Nevernes - Fin plass å bo dette. Isfri havn og et nydelig turterreng i nærheten.

Panorama

 

 

 

 

Jeg har ikke med meg noe mat opp på toppen her. Den ligger igjen nede så jeg langer ut nedover igjen. Jeg tar en annen rute nedover. Jeg tenker på hvor heldige vi er som har en natur som er som dette. At man kan ta en topptur uten å måtte gå via skog er en stor fordel. Kombinasjonen kajakk og toppturer er nok noe jeg vil fortsette med!

 

Panorama

Jeg tar et bilde til mot Velfjord på veien nedover.

 

 

 

 

Best som jeg vandrer der i mine egne tanker ser jeg en Hare som hopper og baler med å komme seg opp en bergtrapp. Gang etter gang hopper den for å komme opp en liten skrent, men den kommer ikke opp. Jeg knipser bilde av den.

Så kommer jeg over en stor og flott fjellfuru som har stått i mot nordvesten noen år. Jeg prøver å få et bra bilde av denne gamle skapningen men får det ikke til.

Så spiser jeg middag nede ved kajakken før jeg padler over fjorden igjen. Grunnen til denne kjappe avmarsjen er veldig store mengder Knottjævler nede ved vannkanten. En fin tur, som ville blitt mye finere om ikke dette oppdrettsanlegget hadde ødelagt inntrykket av rent vann og uforstyrret natur.

 

 

 

 

 

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok