Breivasstinden (1224 m) 

 Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Ruten jeg gikk fra Teltplassen til Lauvvasttinden og Breivasstinden 

Adkomst        :Dette fjellet er ikke så lett tilgjengelig, og det er langt å gå til toppen, uansett hvor man velger å starte. Man kan på Borkamo, der det er ordnet parkeringsplass eller starte fra Bekkevoll. Andre muligheter for adkomst er skyss til Børja og gå via Strompdalen og opp, eller fra Tosen. Har også hørt at man kan gå opp via Svartvassdalen. Et annet alternativ er skissert på Turistforeningens sine sider.

Distanse ca 14 km t/r fra teltplassen min. Totalt 1000 Høydemetre

Se ellers også hele turbeskrivelsen for denne turen
Om turen opp til Breivasstinden den 17 April 2005 Bilder fra toppen
Etter å ha vært på Lauvvasttinden var det nå tid for å gå til Brønnøysunds høyeste fjell Breivasstinden. Denne kan man gå til toppen på på ski.

Jeg hadde ikke hatt pause enda, men bestemte meg for å gå rett opp allikevel. Kneiken opp ryggen så ikke så gal ut. Jeg krysset meg sakte men sikkert opp over dette som faktisk er en slak bre. Toppen og ryggen av tinden er veldig kupert, så det tok sin tid å komme til varden.

Varden var nedsnødd så bokskriving får vente til en annen gang. Jeg satte meg bak varden i snøfokket og spiste en brødskive og drakk litt vann. Mens jeg satt der kom to karer som hadde gått opp fra Borkamo på 3,5 timer. De hadde gått den vanlige veien via Rånåfjellet, men tenkte seg ned den veien som jeg kom i fra, så det ble til at vi slo lag nedover. 

Vi tok en kafferast nede mellom tindene der det blåste litt mindre. Deretter rente vi ned. Jeg til teltet og de til bilen nede ved Borkamo.

 

Et flott panoramabilde av Breivasstinden tatt fra Lauvvasstinden

                                                                                                            

 

Om turen opp (24 August 2004.) Bilder fra oppstigningen
Denne turen skulle jeg egentlig gå sammen med noen, men han meldte forfall i siste liten. Jeg tok sjansen på å gå alene, selv om dette egentlig er en ekstrem tur.

Turen opp lia var som vanlig tung. Fulgte skogsbilveien så langt den gikk. Deretter passeres et par "flåg", dvs  20-30 meter høye steinurer. Etterhvert kom jeg inn på stien som kommer fra Borkamo.

Bjørnstokkelva måtte krysses, så her ble det vading til oppover lårene. Kryssing her kan nok være et problem hvis elva er flomstor.

Da jeg gikk over Rånafjellet fløy det opp en god del ryper. Vet ikke hvem som skvatt mest, men for meg kunne de fly i fred. Turen gikk videre opp til Kaffivatnet. Jeg fulgte ryggen mot tinden, istedet for å gå direkte over sneen.

Fra toppen av Breivasstinden  

 

Turen ned  
Turen ned gikk veldig lett. Det var varmt og jeg tok det med ro. Fant ut at jeg skulle krysse elva høyere opp denne gangen. Se kart. Her kunne jeg krysse uten å ta av støvlene, men det var veldig myrete langs Bjørnstokkvannet. Neste gang jeg skal opp, vil jeg krysse elva på nedsiden av fossen og gå direkte  mot Rånåfjellet, om elva  er så liten som nå.
Bilder av dette fjellet fra andre topper  
 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok