Holmshatten (Bindal) (620)

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok


Ruten vi gikk

Om denne turen Andre turer i samme området

Turen starter fra veien som går til Røytvoll fra Bindalseidet. Det er ca 6,4 km til toppen av fjellet en vei.

Denne turen ble vel til på en tilfeldighet. Vi var på besøk der inne, og på ski, da vi under veis fant ut at vi skulle prøve oss på toppen.

Turen er vår fjelltopp nummer 1 av 10 i Fjelltrimmen i Bindal...

Heilhornet (1058), Markahornet (856) og Kula (778) 11 okt 2005

Kjelviktinden, Bindals høyeste fjell 30/8 2006

Lørdag 16 Februar 2007

Nå begynner det å bli lenge siden jeg har skrevet en skikkelig tur-rapport. Det skyldes ikke lite turer - det har det også blitt, men heller at jeg lagde en ganske OK DVD fra Argentinaturen som jeg nå har fått svidd til mine turkamerater. Likeså holder jeg på med en større tur-rapport fra den turen som blir presentert her på disse sidene. Ny PC er også satt i sving og dette er den første rapporten skrevet på denne nye pakken...

Vi var altså på ski denne fine ettermiddagen. Turen startet litt ymse da vi hadde glemt skismurning og fellene lå også hjemme. Typisk rødt føre men heldigvis var det noe klister i sekken som gjorde nytten. Vår første tur på klister i år.

På veien opp mot myrene begynner vi å snakke om dette fjellet, og Lill påstår hardnakket at fjellet overfor hytten heter Pefjellet, mens jeg fastslo (som rett er) at fjellet heter Holmsfjellet og toppen heter Holmshatten. Når vi har passert Øvervatnet og Pefjellmyrene finner vi ut at vi skal gjøre et forsøk på å nå aksla.

Vi har kommet et stykke opp. Siden jeg ikke var tenkt å skrive noe om denne turen - så var det ikke tatt bilder før dette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er godt å komme opp i gjennom lia og skogen blir etter hvert mer glissen.

 

 

 

 

 

Når vi nærmer oss aksla ser vi en stor reinsfolkk som passerer. Vi hører etterpå at det er sluppet ut mye dyr her i dette området på vinterbeite, og vi så også mye spor etter dem i terrenget.

Når vi kommer opp på aksla får vi en flott utsikt ut over fjorden og mot Vega.

Panorama

Fra aksla (Fjellenget)og mot Vega

Det begynner nå å bli noe sent men tanken slår oss om å gjøre et forsøk på å nå selve toppen av Holmsfjellet Holmshatten før det blir mørkt. Hodelyktene er ikke med så det er viktig å klare det før mørket faller på.

 

 

Vi ser ferja som kommer fra Vennesund..

...og vi ser toppen noen et par kilometer unna...

 

 

 

 

..og øya Austra med Otervikfjellet som vi besøker dagen etterpå...

 

 

 

Panoramabilde taes oppå her før vi legger igjen alt - også skiene og går fort mot toppen av fjellet.

Panorama

 

 

 

Vi langer ut godt bort over mot toppen. Det er mye dype snøfonner og også isete i partier så vi bruker som vanlig lenger tid enn beregnet, men ut i fra bildene ser jheg at vi brukte 35 minutter opp. Greit nok.

Det flyr opp en stor rypeflokk som jeg foreviger med ferjeleiet i bakgrunnen.. og hvor er rypene... de er hvite... :)

 

 

 

 

Panorama

Varden 5 minutter unna.

 

 

 

Panorama

Utsikt nordover fra varden.

 

 

 

Det var godt å komme til varden. Sur vind drev over toppen og det var isende kaldt og det begynte å bli mørkt så vi kunne ikke bli lenge..

Panorama

Utsikt vestover mot Vega og alle de kjente lokale fjellene sør for Brønnøysund.

 

 

Panorama

Utsikt østover

 

 

 

Panorama

Mot øya Austra - der vi tar turen neste dag.

 

 

Så var det å balansere seg ned på isen på glatte skisko ned til skiene som ventet i mørket. Vi diskuterte mye att og fram hvor utstyret lå, men som vanlig fikk jeg rett (fordelen med å være redaktør her er at jeg kan skrive hva jeg vil... :)

Det var godt å spenne på seg skiene og renne ned. Vi brukte ikke lange tiden ned og når vi kom til bilen begynte det å snø, og det var da ganske så passe mørkt. En knallfin tur.

Og har vi først tatt fjelltrimtur nummer 1 i Bindal så må vi vel ta resten også...

 

Tilbake       Gjestebok