Vikerheia  (120 m)  Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst

Kjør RV17 mot Torget. Følg skilting mot Ytre Torget. Ca 4 km fra krysset indre/ytre Torget ser man fjelltrimskiltet på høyre side som viser retning til oppstart og P-plass.


Ruten jeg gikk fra parkeringsplassen

Andre fjell i samme området Om dette fjellet
Distanse ca 1,2 km fra parkeringen og opp på toppen. ca 15 km sykling fra Hestøya en vei. Torghatten

Vikerfjellet

Vikerheia ligger rett vest for Torghatten. Det er første gangen det er med i fjelltrimmen. Tidligere har Vikerfjellet vært med, men altså ikke Vikerheia. Det er ingen spektakulær fjellknaus, men det får æren av å være det første fjellet jeg legger ut, med ny design :)

Om turen hit den 27 Mai 2005

Turbeskrivelse

Denne dagen var det sur og kald vestavind med regn og regnbyger. Mere jobbing i det siste har gjort at det ikke har vært anledning til turaktivitet. Det passet godt å ta en tur på det laveste av fjelltrimfjellene.

Jeg hadde kajakken på biltaket klar for tur, men fant altså i stedet ut at jeg skulle sykle en tur opp til Vikran og gå på Vikerheia. Da jeg var her i januar, hadde jeg gått til feil fjell. For å få signert den rette boken, fant jeg ut at jeg skulle kombinere en sykkeltur med en tur opp på dette fjellet.

Det var motvind hele veien opp på Torget, og jeg brukte ca 1 time i rolig tempo. Da jeg var nesten fremme ved parkeringen, sprang det to elger ved siden av veien og ned mot Heløya.

Her er sykkelen parkert og jeg er klar for en kjapp tur opp på Vikerheia.

 

 

 

 

 

 

Det er ikke så mye å si om turen opp til denne toppen. Den er ikke spesielt vanskelig eller utfordrende. Om man vil spare tid kan man parkere ved Einvollen og gå opp der i fra. Altså fra samme sted som jeg gikk opp i Januar. Ellers er det lite myr og lite vått, og mest bare forblåste steiner og bergtrapper. Fin tur for småtroll!

Lettgått terreng, og godt merket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På toppen ble det den vanlige fotoseansen. Ikke så mange nye fotomotiv her nei! Jeg ble overasket over hvor mye snø det fortsatt lå på Heilhornet. Jeg var på Heilhornet 13 Mai i fjor, men i år er det mye mer snø enn i fjor.

Nylaget varde på toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sykkelturen hjem igjen er det ikke mye å skrive om. Ble regn, men litt medvind gjorde at  det ble en lett tur.

Forhåpentligvis kommer jeg meg på noen høyere fjelltopper enn dette senere denne friperioden!

 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok