Fra Børgefjellstur i 2007

TilbakeGjestebok   Alle sidene   

Andre turer i dette området  

Golvernasen 27.04 2006

Golvertinden 29 Mai 05

Børgefjell siden min ble noe stor og tung å laste med alle bildene så jeg laget en ny side for de som har interresse av å lese om en tur inn til Jengelen og Børgefjell i Oktober 2007.

Eller rettere sagt - se bilder..

Børgefjellstur okt 06

Oktober 2007 gjenbesøk med Børgefjell Se Sindre sin side om samme turen..
Jeg var i tvil om jeg skulle legge ut noen bilder fra denne turen. Det er vel ikke så spennende å lese om en hyttetur inn i villmarken? Uansett - bildene er tatt og en kjempefin tur var det, og kanskje den kan være til inspirasjon for andre. Jengelen og hyttene som jeger og fiskeforeningene har, er en passe marsj fra sivilisasjonen.

Når det gjelder fangstene så: Ja vi fikk både fisk og fugl :)

Som sist - Sindre og Lill gjør seg klare...Ingen som oppdager at det ligger et par solbriller på biltaket. De blir der i 5 dager! (det var selvsagt mine)-->

 

 

 

Vi holder ganske god fart oppover og bruker bare 1 t 15 min til Storelvhøgda. Her noterer vi oss i trimboken. Vi har svært tunge sekker så tempoet begrenser seg selv..

 

Sindre - en nydelig dag i Børgefjell dette.

 

 

 

 

Ved Storelva.

 

Vi er kjempespente på om vi kommer oss over elva tørrskodde. Den virker ganske så lav og en reprise av fjorårets passasje virker usannsynlig..

 

 

Sist vi passerte i fjor på samme tid...

 

 

Jeg har gamasjer og tar sjansen på å hoppe over fra stein til stein og det går helt fint. Stavene er fine å ha i sånne situasjoner.

 

 

 

 

 

Sindre speider og finner en trase uten å ta av seg skoene, mens Lill må av med skoene og vader.. Vi venter tålmodig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå er det en del myrer som skal passeres og vi berger godt over dem siden det ikke har vært så bløtt i det siste.

 

Lill i fint driv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg tar noen bilder uten å få det helt til. Jeg er ingen god fotograf, men forsøker å lære litt nå og litt da...Det er fint vær, men lyset og motivene står ikke akkurat i kø. Men her er noen inntrykk fra marsjen opp mot Jengelen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi nyter de siste solstrålene på trammen på hytten. Sommer aldeles!

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen bilder fra oppholdet

Vi hadde ymse vær disse 5 dagene. Fra sommerlige forhold til surt vintervær med kuling, regn, sludd og snø. Vi streifet rundt i området og besøkte Blyvatnet, Kyllingen, Litle Kjuklingvatn og Langvatnet.

 

 

 

 

 

Bra å ha med strikking når det er surt ute.

 

 

 

 

 

 

De følgende 4 bildene er tatt av Lill - fra hyttevinduene.

 

Avmarsj
Vi hadde noen svært avslappende og fine dager her inne. Tidlig kveld og passe lange marsjer på dagene gjorde at det ble litt ferie over det. Vi var spente på forholdene når vi skulle hjem igjen. Lå det is på bergtrappene? Var det glatt? Det var ikke det, men tunge forhold med tåke, sludd og vind.

På grunn av all nedbøren gikk vi via broa på hjemveien. Vi brukte 4 t og 25 minutter ned igjen inkl pause og vadingen av Orrekelva. Greit nok i disse tunge forholdene.

 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok