Gravtinden  (412m)                

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst:

Kjør RV 17 til Skillevika (Vegstasjonen). Ta av mot venstre og følg RV 76 mot Hommelstø og Tosbotn. Etter ca 12 km, ta av til høyre mot Hongset. 8,5 km etter krysset kommer man til Ungdomshuset på Hongset. Her finner man Fjelltrimskilt og P-plass.

Ruten jeg gikk (omtrentlig) 

Distanse ca 5 km opp til toppen og ned igjen

1 t og 15 min til toppen. 45 min ned igjen med veldig god tid og i snø
Om turen hit Torsdag den 2 Februar 2006
En fin dag. Litt overskyet, null grader og snø i luften.

Sist jeg gikk her gikk jeg til Hardangsfjellet, og den gangen la jeg merke til at det var bygd en ny vei videre bort mot myrene ved Engesbotnet. Her er det også rødmerket sti og etter hvert kom jeg rød pil som tydelig viste hvor man skulle gå mot Gravtinden. Det er også merket sti opp mot fjellet litt før, men sikkert lettere å følge denne veien..

Ikke noe å si på merkingen :)

 

 

 

 Den siste tidens mildvær har gjort at mye av snøen har forsvunnet, og det er  fint føre opp til denne toppen også. Noen få centimeter med nysnø gjorde at fjellet har en farge som hører årstiden til.

 

Turen opp er ikke så mye å snakke om. Gikk fort og gæli. Det var meldt oppklaring utover dagen og det ble det også.

Flott utsikt fra denne knausen! Skikkelig bratt ned mot fjorden. Hele turen blir gjennomført kun med en tynn genser på. Ikke verst når man skriver Februar...

 

 

 

Hadde med kamera i sekken og tok noen bilder som jeg legger ut her.

 

Utsikt mot Hongset og parkeringen:)

 

 

Panorama

Et lite panorama ut fjorden.

 

 

Og et stooort panorama  (ca 800 Kb) tatt 20 meter vest for toppen...

Panorama

 

 

 

En fin tur på en fin fjelltopp.

 

Tur-rapport Torsdag  14 April 2005:

Om denne turen Bilder fra turen
Dette fjellet har jeg ikke vært på før. Det er med i årets fjelltrim, og det passet godt å ta seg en tur på det denne dagen.

Det var ikke merket parkeringsplass enda, så jeg spurte om hvor det var best å gå i et hus før jeg parkerte ved veien. Den parkeringen man skal bruke er vel ved Ungdomshuset oppdaget jeg etterpå.

I stedet for å følge rødmerkene gikk jeg rett mot Åsfjellet og opp ryggen mot toppen. Det regnet og barskogen var full av vått regn, noe som gjorde at jeg ble temmelig våt. Tung snø var det også. Det var derfor godt å komme over tregrensen. Etterhvert kom rødmerkene fram og jeg fulgte dem opp mot toppen. Varden står lavere enn selve toppen.

Jeg hadde halvveis tenkt å gå runden rundt Nonsdalen og til Grønfjellet, men den dype snøen gjorde en slik tur lite fristende. Det regnet store deler av turen og det var en kald SV kuling.

Utsikten ned mot Ursfjorden og Storgraven var flott. Kanskje aktuelt med en padletur inn i denne fjorden en gang. Var også artig å se Kjørsvikfjellet fra Gravtinden. Jeg var der for 2 dager siden. I dette området møtes på en måte både Sømna, Velfjord og Bindal, og det er en del av disse fjellene jeg ikke har vært på enda. Spesielt Harangsfjellet står nå høyt på listen som sommertur.

På veien ned igjen bestemte jeg meg for å følge rødmerkene og det var nok en lettere rute å gå, men ikke så snar sikkert. Da jeg kom ned i bilen var jeg blitt våt i støvlene på grunn av dyp og våt snø og dype myrer, mens gamasjene lå i bagasjerommet. Man lærer aldri.

Turen var fort gjort, og uten spisepause var det godt med litt påfyll før kjøreturen hjem igjen.

Andre bilder av dette fjellet
 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok