Kjørsvikfjellet  (495m)              

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst:

Kjør RV 17 mot Vennesund. 2,8 km etter at man har passert Sømna Kro og Gjestegård kommer man til Stein. Fjelltrimskiltet står på høyre side av Rv 17.  Følg skilter til oppstart og P-plass.

Ruten jeg gikk 

Distanse ca 8,5 km opp til toppen og ned igjen

2 t og 30 min til toppen. 1 time ned igjen med veldig god tid.

Tur-rapport Tirsdag  12 April 2005:

Om denne turen Bilder fra turen
Da jeg kjørte hjemmefra denne formiddagen var det så høljeregn at viskerne nesten ikke klarte å holde unna. Jeg var derfor veldig spent på hvordan denne turen skulle bli.

Dagens mål var altså Kjørsvikfjellet, som jeg ikke har vært på før. Det er med i årets fjelltrim Jeg håpte det var merket parkering, siden jeg var usikker på hvor man starter. Om det ikke var merket parkering hadde jeg bestemt meg for å gå opp på Ramntinden fra Våg, og gå videre derifra til toppen av Kjørsvikfjellet. Det er ikke noe særlig lenger.

Men parkeringen var merket. Jeg var litt usikker på hvilken vei jeg skulle gå fra parkeringen, siden det var merket for natursti med poster begge veier, så jeg gikk like godt rett mot fjellet. Etter hvert kom jeg til en traktorvei som jeg fulgte til merkingen, som var veldig bra.. Jeg valgte å ta til høyre og følge stien mot Kverna og bekken som kommer ned ved en dam. Fine områder og godt merket. Det var vått terreng langs med myrene bortover, og det ble bedre først når det ble litt stigning. Rødmerkene fulgte jeg til og fra opp til Steinsvatnet. Dette var islagt. Beken var såpass stor at jeg måtte lete nedover bekken for å finne en god plass å hoppe over.

Jeg tok et bilde av skiltet opp til fjellet og en kaffekjel som hang klar til bruk ved vannet der. Idyllisk plass. Se toppen av siden :)

Det kom en skikkelig regnskur på veien oppover mot tregrensen og vinden økte på. Det var en stor varde på veien opp, og en stor stein også. Jeg var usikker på hvor toppen var så jeg gikk der det var mest motbakke. Etter hvert dukket varden opp i det fjerne. Snøen var våt, men hard så det var ikke så store problemer med å gå i gjennom snøen som da jeg var på Ryptinden for 2 dager siden

Da jeg kom på toppen var vinden også på sitt sterkeste, og fotomotivene sto ikke akkurat i kø. Det var heller regnbygene som kom ramlende inn, noe som gjorde utsikten "litt" redusert. Det var nesten umulig å stå på beina, så jeg tok meg bare en sjokolade og ruslet ned igjen.

Gikk ned en litt annen vei enn jeg hadde brukt opp. I stedet for å gå via Steinsvatnet, gikk jeg rett ned i gjennom skogen. Oppdaget da at det er merket sti også opp denne veien, og det er nok en snarere vei å gå opp der enn det jeg brukte. Dette skiltet er forøvrig det samme som man ser i bakgrunnen på det andre bildet.

Nok en fin tur.

 

Utsikt mot Nord fra stien opp

Utsikt mot Nordøst fra stien opp til Kjørsvikfjellet

Andre bilder av dette fjellet
 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok