Ingebrigtvarden (309m) og  Storhallarlihålå           

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst:

Følg Rv 17 fra Brønnøysund mot Vennesund. Rett før man kommer til ferjeleiet, ta av til Sørkvaløya. Følg veien til man kommer til merket parkeringsplass ved et ungdomshus. Se rutekartet samt bilde lenger ned. Ved starten av turen er det merket  godt både til Ingebrigtvarden og Storhallarlihålå

Ruten jeg gikk i rødt

Distanse 5-6 Km

Tider jeg brukte:  Til toppen ca 1 t 10 min, Totalt ca 2,5 timer veldig isete underlag (2005 turen)

18 Mai 2008
Denne dagen var turmålet helt klart Olderbakkfjellet. Det er et fjell som jeg ikke har vært på enda, og som jeg ser frem til å komme på en vakker dag. Men på grunn av mye vind og manglende gode fortøyningsmuligheter måtte vi bare slå det i fra oss. Vi kom altså i fra turen i Selfjorden samme dagen.

Jeg var rimelig klar på at jeg skulle på ett eller annet fjell. Vi spiste oss en god middag på Vennesund brygge, før vi parkerte båten og satte kursen opp til dette fjellet. Det er artig å gjenbesøke disse toppene som jeg var på fjelltrimtur på for noen år siden. Utrolig hva man kan huske!

Utsikt mot Vennesund.

 

Det er en nydelig sti oppover lia her. Passe stigning og lite myr. Det er tydelig at stien er mindre brukt nå enn før - mosen begynner å t over igjen, men skiltene som jeg avbildet for 3 år siden står no der enda :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utsiktspanorama i mot Vennesund etc på veien opp

Panorama

 

 

 

 

Dette er et nydelig fjell å gå på om man har god tid før ferja. Anbefales virkelig. Man har en stor åpen utsikt mot hele leia i fra Rørvik og til Brønnøysund.

Disse to panoramaene er av samme bildet - det en er mer fokus på navn og jeg har navnsatt en del fjell - hvorav jeg har vært på alle sammen en eller flere ganger.

Panorama

 

Samme som over men uten navn:

Panorama

 

 

Heilhornet

Legg merke til hvor lite grønt det er bare man kommer litt pp i høyden. Jeg liker denne årstiden - at man kan oppleve å gå i fra irrgrønne bjørker og opp mot mere vinterlige forhold.

Vi har jo så høye forventninger på denne årstiden - om lyse varme dager med sol og varme. Måtte det bli mange sånne dager i sommer.

 

 

 

 

 

Om denne turen

Tur-rapport Tirsdag 8 Februar 2005:

Bilder fra turen opp og fra toppen
Denne siste feriedagen før ny jobbøkt hadde jeg et håp om å komme meg inn til Tosen eller få meg en tur på ski, men det var meldt mye vind, og det var det også. Det er vanskelige forhold til å gå i fjellet, med is og råtten snø, så derfor passet det godt å ta et fjell helt ute ved kysten. Ingebrigtvarden har jeg ikke vært på før, men det var godt merket ved starten av turen så stien var lett å finne.

Stien oppover var lettgått, men det var lengre til toppen enn jeg regnet med. Det blåste veldig på toppen, så etter de obligatoriske bildene gikk jeg ned igjen. På toppen blåste det sterk kuling.

På veien ned igjen fant jeg ut at jeg skulle følge merkene til Storhallarlihålå. Her har jeg heller ikke vært før, så jeg var usikker på hvor langt det var. Etter hvert gikk stien med ganske stor stigning, og det var strekt opp tau opp mot håla, som var mye større enn jeg trodde. Her var det også trimboks.

Jeg hadde med hodelykt i sekken, men hadde ikke lyst til å gå inn igjennom hålå. Det får bli en annen gang. Tok et par bilder ved hålå, før jeg gikk ned til bilen.

Når jeg kom til bilen tok jeg meg en skive før jeg kjørte til parkeringen for å gå til Sørfjellet

Bilder av dette fjellet andre fjell

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok