Diverse bilder Mai, men mest i fra en tur til Selfjorden 2008

TilbakeGjestebok   Alle sidene   

Bilder jeg ikke vet hva jeg skulle gjøre med. Båttur i skjærgården - April 2008

 

Det er mange besøkende på siden min i grunnen og poenget med å ha siden er jo at jeg kan legge ut noen bilder. Noen synes det er artig å se bilder av steder som man sjelden får besøkt, mens andre synes det er fint å følge med i hva jeg foretar meg av krumspring. Ikke vet jeg :)

Ting har vært så travle nå, med hyttekjøp og hyttesalg og diverse andre ting. Så jeg har ikke prioritert å legge ut bilder fra noe som helst. Denne årstiden er litt kinkig med hensyn til turer. Kommer man i høyden blir det fort mye snø. Denne våren har det blitt mye båt og mer blir det.

Men av og til har jeg en masse bilder liggende fra turer som ikke er spesielt bra, eller spesielt spennende, eller som ikke kan settes i en sammenheng med en turrapport. Bildene over er av det slaget. Det samme vil komme under her :)

Så i den serien med bilder jeg ikke vet hva jeg skulle gjøre med ligger 2 bilder fra tradisjonell trimtur til Mofjellet
Ved et bortgjemt fjellvann - Mai 2008
17 Mai helg i Selfjorden

Området vi feiret 17 Mai :)

I fjor 17 Mai var vi ved Storvatnet, Lill, Sindre og jeg. Da ble det bestigning av Stortuva som feiring.

Denne helgen fant vi ut at vi skulle bruke båten og dra inn i fjordene ved Bindal. I luftlinje er det ikke langt i fra Storvatnet egentlig.

 

Matlaging

Vi bruker ikke mange minuttene inn fjorden her. Etter å ha satt ut båten ved Vennesund plukker vi opp Sindre ved ferjekaia på Røytvoll, Bindal. Han må hjem før oss så han har bilen parkert her.

Ved ankomst er vi skrubbsultne og det tar ikke lang tid før vi har fyr på bålet og maten underveis. Når man kan bruke båt er det nesten ubegrenset hva man kan ha med. Jeg har hatt ansvaret for maten, og pakket ned salat, grillmat av kalkun, gris og okse, Thousand Island, og ris og brød og potetsalat! Dessert blir en utrolig deilig pannekake med blåbærsyltetøy og spraykrem!

Målet mitt med turen var faktisk å rør meg litt - å komme i bedre form, men disse menyene er ikke noe slankekost akkurat!

Mat på tur er forresten ganske viktig synes jeg og ofte tar vi oss bryderiet med å bære tungt bare for å kunne tilberede en kongemiddag på en eller annen fin leirplass.

 

 

Når vi først snakker om mat. En gang for ikke lenge siden bar vi med oss en ribbemiddag med kålstappe. Smakte fortreffelig langt til fjells!

 

 

 

 

 

 

 

Viktig å kos seg på tur... trur e :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Blåskjell kokes en av dagene. Dampet i sjøvann og tilsatt litt sitron og hvitløkssmør!

 

Vi bruker kvelden til å dorge etter ørret og kose oss med bål og Irish Coffe bl.a.

 

 

 

 

 

17 Mai 2008
Sindre ved teltene

Vi har altså slått leir på en tørr pall på neset ved utløpet av Botnelva i Selfjorden. Det er mye tørr ved, og det virker som det er lenge siden har vært teltet her i hvertfall

 

 

 

 

 

 

Som man ser av kartet til høyre er det svært kupert terreng langs fjorden her, så for å komme oss over til Selfjord må vi opp en li på vel 100 høydemeter. Det er spor etter hogst her inne, så vi er ikke de første som er her... :)

Ved Botnelva. Se hvor liten den er! Ikke mye snø som smelter. Det er ganske kaldt om nettene mens vi er her inne og det fryser på teltduken på 17 Mai...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panorama

Dette bildet over Selfjorden er satt i sammen av 8 bilder.

Det fjellet man får til venstre, er faktisk Jøtulfjellet, som jeg var på i fjor sommer. .

 

Den gangen tok jeg dette bildet ned hit

Det er i grunnen snedig å se hvordan turene smelter i sammen. Den gangen gikk jeg i fra Hongbarstad, denne gangen tok jeg båt i fra Vennesund. i 2006 padlet jeg og Sindre i disse fjordene. Tror jeg begynner å bli lat - men sånn er det bare :)

 

 

Panorama

En nydelig furuskog å traske i dette! Holmshatten i midten av bildet.

 

 

 

 

 

Så sånn er det det ser ut her nede ved dette vannet. Det er bare noen få meter i fra sjøen, men allikevel gir det litt fjellfølelse merkelig nok.

Panorama

Langvatnet.

 

 

Det kommer en kraftig og kald regnbyge ned i fra fjellet. Utrolig så fort det forandrer seg på kort tid.

Vi trasker deretter ned til sjøen. Det er ikke så mye spor etter folk og ikke den helt store trafikken i denne avkroken av Bindal. Det var nok mer folk før i tiden, men da helst sjøveien.

 

 

Vi spiser lunch her ved fjorden - det er vindstille og varmt i solsteiken.

 

Panorama

Bilde med navn på noen fjell.

 

 

Etter å ha gaflet i oss denne sparsomme kosten (etter vår standard), setter vi kursen tilbake igjen mot det vannet vi hadde vært ved. Lill har fått greie på at det ligger en gamme oppe ved vannet ovenfor Langvatnet som vi var ved tidligere.

Vi finner en plass å vade oss over uten å bli våte. Generell latter og dårlig humor som vanlig.

 

 

 

 

 

Ved Storengvatnet. Sagelva fra Sagvatnet mitt på bildet.

Panorama

 

 

 

 

Bilder av gammen. Gammen er satt opp under kyndig veiledning av en same. Skolene i Bindal bruker å ha klasseturer innover hit av og til.

 

Vi finner roen her. Både jeg og Sindre sovner av i solsteiken. Jeg har et veldig godt sovehjerte, og etter eting og mye frisk luft, samt suset fra elva og roen her ved dette fjellvatnet... Om noen trodde det var en bjørn så var det altså bare jeg som dro sagen!

ZZZZzzzzzz...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lill spretter over elva igjen.

Etter en times snorking var vi klare for tur tilbake til teltet. Gud fader e var kaffetørst da!

 

 

 

 

 

 

Når vi går tilbake oppdager vi at det ligger en gammel hytte eller noe inne i skogen ved fjordbotnet her. Forlengst fraflyttet og overlatt til naturen igjen.

 

 

 

 

Vi har fått meldinger om at det skulle bli regn på kvelden så vi rigget oss til med en pressenning mellom noen trær før flagget ble tatt frem!

Under presenningen med flagget til topps.

 

 

 

 

 

 :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedre 17 Mai kan man vel neppe få.

 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok