Middagsfjellet  (901m)

Tilbake   Alle sidene    GjestebokRuten vi gikk

Andre fjell i samme området som jeg har vært på Om denne turen
Ruten vi gikk denne dagen

Lauvvasstind 17 Apr  05

I forbindelse med Lomsdalsturen 2005 bestemte vi oss for å gå opp på Middagsfjellet, som ligger mellom Nedre Breivatn og N Grunnvatn, øst for Lomsdalen.

Om turen opp
Vi hadde sett oss ut en mulig løype opp til toppen fra nedsiden. (Se bildet over). Når vi begynner på snøfeltet, ca 200 meter fra toppen er det ikke bare veldig bratt, men vi føler oss ikke sikre siden vi hører en stor bekk/foss som renner under snøen. Vi tar oss en god pause og nyter utsikten, mens vi diskuterer om vi skal snu eller finne alternative ruter til toppen. Vi savner både stegjern og Isøks, og tauet ligger igjen nede...

Vi diskuterer og ser etter muligheter for å komme til toppen.

 

 

 

 

 

 

 

Snøfeltet vi trodde kunne krysses slutter i en bred sprekk mot trappen, mens vi hører fossen på hver side. Det er ikke trygt å gå opp her så vi går ned igjen for å finne en alternativ rute.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi trekker oss tilbake fra denne snøfonna. Det er bratt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne med Grunnvassdalen i bakgrunnen

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter spisepausen sonderer vi litt bort mot nuten som stikker ut fra Middagsfjellet, og ser en mulighet for en trase opp mot toppen via den, og krysser et snøfelt og kommer oss mot toppen.

Ved første fjelldam benytter Anne sjansen for en dukkert.

 

I samme øyeblikk som jeg tar dette bildet mister hun en sølvring som smetter av fingeren. Den ble borte mellom steinene og blir nok aldri funnet igjen. Den gjør seg like godt i et fjellvann som i en skuff blir det sagt, og en sikrere plass å oppbevare en sølvring kan man neppe finne.

 

Rudolf springer samtidig forbi og virker å være enig.

 

 

 

 

Utsiktsbilder fra Middagsfjellet

På veien ned igjen gikk vi helt ned til Grunnvasselva for å se at broen over elva var OK til morgendagens tuir. Les mer på tur beskrivelsen for Lomsdalsturen.

Tilbake Alle sidene      Gjestebok