Middagstinden   (1005m)

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst

Kjør Rv 17 til Skillebotn. Ta av mot Tosbotn og følg veien ca 6 mil til Tosbotn. Parkeringsplass ved venstre side.


Ruten vi gikk fra parkeringsplassen

Andre fjell i samme området som jeg har vært på Om denne turen
Gå mot toppen. Kommer til en mark der man må holde til høyre for å unngå en ganske stor fjellskrent. Man må opp i gjennom skogen før man finner en plass det er farbart. Vi brukte vel 2 timer opp og ca 1,5 time ned igjen.

Mosvasstinden, Kjerringtinden, Kvannlitinden,  Middagstinden 2 Juni 05

 

 

Les også Arnt Flatmo sin side om samme fjellet

Forrige gang jeg skulle på denne toppen måtte jeg snu før jeg kom til rette varden. Denne fine ettermiddagen var det ingen grunn til at vi ikke skulle nå opp.

Om turen hit Tirsdag den 14 Juni 2005
Denne siste dagen før jeg skal på jobb har jeg og Ivar bestemt oss for å gå opp på Middagstinden ved Tosen. Vi er ikke der inne før i 19 tiden på kvelden. Temperaturen er rundt 16-17 grader og knallfine forhold. Det er bare 12 dager siden jeg var i samme området på ski, men nå må man opp i høyden for å finne skiføre.

 

Forrige gang jeg var på vei til denne toppen tok jeg dette bildet av den. Den ligger flott til ved fjorden og vi var spente på utsikten fra toppen. Vi ble ikke skuffet!

 

 

 

 

 

 

Bilen er parkert og vi er klare for tur. Sommeren er kommet og isbilen har levert en ladning med is. Ryggen opp mot toppen skimtes i det fjerne.

 

 

 

 

 

 

 

Ivar har vært på denne toppen før, men måtte den gangen snu på grunn av dårlig vær. Siden det er ganske kupert terreng i starten er det en fordel å vite hvor man skal gå opp. 

Ego ved Middagsheia med Breivasstinden i bakgrunnen. Gårsdagens ekspedisjon på en av de 7 søstre kjennes i beina fortsatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her begynner det å bli bratt. Vi går snøhellingene opp mot toppen.

 

 

 

 

 

 

 

Vi tar turens første pause ved ca 700 høydemeter. Den mest anstrengende delen gjenstår nemlig 300 høydemeter med våt snø.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjente fjell dukker opp, og vi diskuterer og peker. Det er utrolig slitsomt terreng, bratt og tungt, men vi vinner høydemetre kjapt.

 

 

 

 

 

 

 

Etter litt over 2 timer var vi på toppen, og ble belønnet med en spaktakulær utsikt mot Tosbotn. Spesielt fra kanten ned mot fjorden!

Det er som vanlig vanskelig å få tatt gode bilder i motlyset som blir sent på kvelden, men her vises i hvertfall noen forsøk.

Noen bilder fra toppen:

Deretter gikk vi til varden på selve toppen på 1005:

Turen ned igjen gikk ganske greit. Snøpartiene sprang og småhoppet vi i lange byks. Vi traff rett på nede slik at vi unngikk de verste flågene.

Vi stopper og jeg tar dette bildet mot Bjørnstokken og Breivasstinden. Da legger jeg i fra meg mine Cebe solbriller. De ligger altså en plass på Middagsheia, så om noen finner dem hadde det vært supert :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ser man den skrenten som går rundt nedkanten av Middagsheia. Det er en fordel å gå opp skogen til høyre.

 

 

Vi var nede kl 2330.

Nok en fin tur!.

Tilbake Alle sidene      Gjestebok