Oppstart fra Leirskarddalen til ca 900 meter

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Om denne turen : Under en samling i Steinhytta på Tosenfjellet tidligere i vinter, kom vi på ide'en om å ta en tur opp på Okstindmassivet i løpet av våren, om været skulle bli slik. Varselet for denne helgen var så bra at det ikke var noen tvil. Nå eller aldri :)


Fredag 5 Mai

Lørdag 6 Mai Søndag 7 Mai
Oppstart fra Leirskarddalen og opp til ca 900 meter Fra 900 meter til Basecamp og fra Basecamp opp på Tvillingtindan og Vestinden Fra Basecamp til Oksskolten tilbake til Base og ned til bilen
Start så sent som kl 21. Vi gikk ca 6,6 km denne dagen med tung oppakning, og 600 høydemeter opp. Overnattet under åpen himmel Startet å gå i 8 tiden. Gikk ca 1200 Høydemeter og 15,6 km. Overnattet under åpen himmel. Startet å gå i 9 tiden. Gikk ca 25,6 km på både ski og føtter. Ca 1000 høydemeter opp og masse høydemeter ned til bilen.

Fredag 5 Mai 2006

Ikke noe å si på varselet for denne helgen og i Mo i Rana var det meldt 25° denne helgen.

 

 

 

 

 

 


Ved ankomst Leirskarddalen er vi spente på hvor mye snø som ligger igjen etter den siste tidens varme. På Tosenfjellet var det fortsatt snø og skiføre fra parkeringen så vi regnet med at det skulle være skiføre langt ned i dalen men den gang ei.

Sindre ved bilen før oppstart. Dårlig skiføre, men jeg tør ikke bryte bilen over den harde dype snøen så vi stopper her.

 

Kl 21 først er vi underveis

 

 

 

 

Ego ved oppstarten mens Sindre gjør seg klar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

og Leo.

 

 

 

Veien opp i gjennom dalføret er lang og kjedelig, men været er bra, fuglene kvitrer og bekkene sildrer. Vi passerer en dyrket mark og ser veien snor seg opp i gjennom fjellsiden. Dette er nytt terreng for oss, og vi er spente på hva som møter oss.

 

 

 

 

Panoramabilde

Ved Leirbotnet og starten av stien mot Kjennsvasshytten

Det ligger fortsatt en god del snø langs veien men vi slipper å vasse i den langs veikantene opp over.

 

Sindre får etterhvert problemer med å bære skiene på den lille sekken sin, og Leo tar dem derfor på ryggen opp i gjennom lia. Dette er ikke første gangen han viser sin styrke som Sherpa på denne turen :).

Kjapp pustepause under veis.

 

 

 

 

På veien opp i gjennom lia durer en scooter forbi i det fjerne. Det forundrer oss med alle scooterne som var parkert nede ved parkeringen og alle scootersporene i terrenget. Tydeligvis mange som har behov for transport her oppe.

Vi går i ett opp uten pause og på bena mellom snøflekkene. Målet var å komme til Steinhytta på 917 meter, men vi stopper på ca 880 meter og camp'er under en stein.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ligger under åpen himmel på en presenning...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panoramabilde

Månen henger over fjellet. En bedre utsikt fra soveposen kan man vel aldri få.

 

Neste dag

 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok