Fra Påsken 2007 Padling i øyriket (ikke ferdig)

TilbakeGjestebok   Alle sidene   

Andre turer i dette området (padling) Rutene vi padlet disse to dagene

Padletur 30 Okt 04

Padling ved Torghatten

 
Jeg starter denne turbeskrivelsen med noen bilder fra 2 andre turer denne påsken. Vi karene hadde planlagt mange turer, og værkartene hadde blitt studert opp og ned i mente, før vi bestemte oss for å prøve oss på Lavasshytten ved Mosjøen. Det viste seg at den var ledig heldigvis!  For å gjøre en lang historie kort, så kom vi oss ikke dit på grunn av ruskevær. Det blåste friskt da vi kom opp Fjellskardet og det var ingen sjans til å klare å bakse seg over det. Det var egentlig uflaks (sa Severin Suveren)..:). Men det var klart og fint når vi startet. Meldingene på TV2 viste (som vanlig) bra vær, mens met.no meldte kuling, men løyende ut over ettermiddagen og kvelden.

Nydelige forhold for skigåing her nok en gang ved Tverråga, ca kl 12 på dagen. Vi startet tidlig fra Brønnøysund, heldigvis.

 

 

Vi holdt god fart opp i gjennom lia. Dyp nysnø, men helt greit å gå. Vi hadde svært lette sekker siden vi kun trengte sovepose og litt mat for de 3 dagene vi skulle være her inne.

 

 

 

Store snømengder. Vi har en pustepause før vi går opp Klaven

Etter denne pausen - når vi kom opp mot 480 meter måtte vi bare snu grunnet snøføyke og vind. Han var grom oppå der, og det var egentlig ikke med noe tungt hjerte vi snudde ned igjen. Den bygen som kom inn varte hele dagen! Selv om vi hadde kraftlinjene som vi kunne fulgt hele veien over skardet, så var vinden så kraftig at vi ikke hadde sjanse til komme oss frem i gjennom den. I ettertid så har vi snakket litt om denne turen. Hvor deilig det egentlig var å stå i den kraftige vinden og allikevel føle at vi hadde kontrollen. Snøen la seg i tykke lag rundt ansiktet, og vinden pisket så hardt at vi nesten ikke klarte å stå på skiene. Helt rått!

Så det var den turen! Været denne påsken kunne ikke blitt verre, men meldingene for de neste dagene var ikke så verst.

Neste dag (Påskeaften) tar jeg og Lill turen til Vikerheia som er med på Fjelltrimmen i år også. Det er fullt av biler på parkeringen og været er strålende.

På det "prominente" fjellet Vikerheia...Øyriket sør for Torghatten i bakgrunnen.

Tanken begynner å melde seg om å ta en padletur på kveldingen, og det blir tur ut av det - fra Toft.

 

 

 

 

 

 

 

Torghatten med Mardalsfjellet. Foto Lill

 

 

 

 

Samme ettermiddag tar jeg og Sindre kajakkene på bilen og padler en fin kveldtur ved øyriket utenfor Toft.

Bilder fra padleturen på ca 15 km, fra Toftsundet via Torgnessundene og rundt Saurodden tilbake til Toft. En kjempefin kveldstur, og det var ganske fint fotolys. Noen bra bilder ble det og noen av dem legger jeg ut her.

Når vi har lidd oss i gjennom en Påske med så dårlig værforhold var det litt godt med litt godvær, og det er for oss veldig rart å tenke på at vi sto i sterk kuling i Fjellskardet dagen før!

Noen bilder fra denne turen:


 

1 Påskedag - padling ca 25 km fra Toftsundet og til Uttorgværet, inkl Bolværet. Tilbake via Torgnessundet og mellom Måsøyene.

Ny dag - og for et fint vær!

 

Vi starter i samme retning som dagen før, nemlig sørover fra Toft. Det er et utrolig fugleliv. Tjeld, måser og ørn om en annen. En stor havørn sitter i en gammel kystfuru og speider, men før jeg får tatt bilde letter den. Mektige fugler!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved Aspøya og ja.. måser :)

 

 

 

 

 

Ved Uttorgværet med Uttorgflesa i baugen.

 

Vi holder ganske godt driv denne dagen, og har bare en pause, selv om vi padler hele 25 km.

Vi setter etter hvert kursen ut mot Vegfjorden. her er Norskehavet rett på,

Variasjoner over samme tema.. Når kameraet først tas opp gjelder det å ta mange bilder..

Vi kjenner stordønningene som løfter kajakkene opp og ned, og grunnbrottene lager store bølger som ruller bortover uten at det er antydning til å se skjærene. Når stormene raser er det nok stort hav her ute.

Vi setter nå kursen over til Bolværet, en strekning på ca 6 km. Hadde vi ikke vært to ville vi neppe tatt sjansen på dette på denne årstiden. Det er ikke rare vanntemperaturen!

En kystkobbe er oppe og puster rett fremfor oss. De ligger på skjærene og soler seg i vårsola.

Storskarven og Høyholmstindan

Storskarven svinger rundt oss i store sirkler. En merkelig oppførsel synes vi, men et flott syn. Prøvde å knipse bilder, men det er umulig å fokusere og få noen gode bilder av den i farta, selv om den var nært. Det er ikke så lett å ta bilder i fra kajakken egentlig, og det er også et sjansespill med kostbart utstyr, men det har gått bra så langt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så kommer vi til vakre Bolværet, med alle sine sund og holmer og skjær. Vi ser en elgku som spaserer så bedagelig på en holme. Skal tro hvilken løype den har valgt for å komme seg helt ut hit? Jeg har tilgode å treffe på svømmende elg, men har en gang padlet ved et svømmende rådyr.

 

 

 

 

 

Kajakkene parkert på en fin strand.

Mens middagen er til kokings tar jeg meg en runde på denne holmen. Jeg hadde sett en masse Bergablomster fra kajakken og trodde jeg skulle finne noen på land der, men kunne ikke se noen da.

 

 

 

 

 

 

 

Ved husene i Bolværet...

 

Det var en gang..

 

 

 

 

 

 

Et sikkert vårtegn. bergablomster gror i en sprekk ved vannkanten.

 

 

 

 

 

Etter en bedre middag legger vi avgårde hjem igjen, via Torgnessundene denne gangen. Vi padler innaskjærs og må bære kajakkene over et grundt område ved Hestmarka.

En fin tur....som til slutt ble på om lag 25 km.

 

 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok