Nordre Høyholmstind, via Brenndalstinden  (1015 m)

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst

Fra Brønnøysund, ta ferja Horn- Andalsvåg. Kjør ca 10 km. Ved et buss-skur tok jeg en innkjørsel og spurte om lov til å parkere bilen her.


Ruten jeg gikk fra parkeringsplassen

Andre fjell i samme området som jeg har vært på Om denne turen
Jeg var usikker på hvor det var best å starte denne turen, men ut i fra kartet syntes det som en naturlig trase å gå via Brenndalstinden. Det var en helt grei rute. Jeg brukte 4 timer og 20 minutter på denne turen. Det er ca 6,3 km totalt og 1000 Høydemeter

Horntinden 19 september 2004

 

Fra Andalsvågen til Aursletta 23-24 Juli 2005

 

Dagen før hadde jeg vært på en lengre tur på Hardangsfjellet. Det var allikevel fristende med en tur nå som været var såpass bra, og Nordre Høyholmstind var et fristende turmål. Det har i likhet med Hardangsfjellet vært på listen min lenge.
Se også: Arnt Flatmo sin turbeskrivelse fra Saltkartinden, Hornstinden og Stortinden      

Om turen hit Torsdag den 1 September 2005
Jeg kommer meg ikke avgårde før med 1310 ferja. Litt før 1400 kommer jeg til plassen jeg har sett meg ut som et naturlig startsted. Ringte på og forhørte meg om jeg kunne parkere og en hyggelig dame sa det var greit. Det var visst mer vanlig å starte fra Høyholm ble jeg fortalt, men jeg fant ut at jeg skulle holde meg til den traseen jeg hadde bestemt meg for. Det så veldig kupert ut i starten, men om jeg holdt litt opp til venstre skulle det gå greit.

Lille Petter får jobbe i fred.

 

 

 

Etter at jeg har startet turen kom jeg på at stavene lå igjen i bilen. De ville bli et savn hele turen. Det var veldig mye spindelvev og blant annet til slikt bruk er stavene gode å ha :) Og ikke minst nedover, for å avlaste knærne.

 

 

 

 

 

Ut på tur. Ser ut over Hamnøya. Det er særs varmt (20 grader og en kraftig Østavind) og hele turen tar jeg i shorts. Ikke verst når vi skriver September

 

 

 

Tar dette panoramabildet mot Hamnøya.

Panorama

 

 

 

 

Jeg hadde før denne turen bestemt meg for et par ting.

  • Jeg skulle ikke stresse ved å prøve å rekke en eller annen ferje.
  • Jeg skulle ta masse pauser.
  • Jeg skulle ikke bli fristet til å gå videre til neste tind (For jeg skulle hjem igjen i rett tid).

Og ryggen opp mot tinden dukker opp. Det er helt greit å gå opp, men stigningen gjør at jeg må stoppe å puste litt underveis.

 

 

 

 

Ryggen opp mot toppen var helt grei å følge. Noen steder var det litt luftig på flere måter. Helst at vinden ble kraftigere etterhvert. Østavinden er kjent for å være sterk på Forviklandet, fallvind fra fjellene har blåst biler av veien vinterstid, og det står fareskilt langs veien med vind. Denne dagen er det bare behagelig avkjølende.

 

Jeg tar et panoramabilde mot toppen på veien opp.

Panorama

 

 

 

Brenndalstinden er så lite fremtredende at jeg ikke oppdaget at jeg passerte den på veien opp. Tok dette bildet tilbake mot den og de 7 søstre

På toppen var det rød postboks men ingenting i den, annet enn masse vann og to plastposer.

Noen bilder fra toppen

Og noen panoramabilder:

Panorama De 7 søstrene lokker i det fjerne

 

 

Panorama

Mot Vistindan som jeg var for vel en ukes tid siden

 

 

Panorama Panorama mot øst

 

 

Panorama

Mot Nord

 

 

Panorama

 

Mot sør og vest

 

Panorama

Panorama mot Andalshatten osv

Før jeg startet nedstigningen begynte jeg å tenke på å ta neste topp også. Høyholmstindene består av to tinder. Den ene på 1015 og den andre på litt over 1000. Det fristet nå og ta turen bort dit, men jeg slo det i fra meg. En annen gang.

Jeg tok dette bildet ned og på skrå som viser at det er noe bratt bort dit, men helt greit å gå.

Ryggen bort til nestemann

 

 

 

 

 

 

 

Så er det bare å gå ned den lange ryggen igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tar dette bildet av tind nummer to. En "rå" fjellvegg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På veien ned passerer jeg en rødmalt "T" som jeg ikke så på veien opp. Det er mulig det er en sti som følger terrenget bort med Drogsåa og opp.

 

 

 

 

Jeg tok en lang solepause på veien ned. Utrolig varmt og fint.

Etter en stund var jeg igjen nede ved bilen. Jeg fikk 1 og en halv time å vente på ferja, så jeg kunne nok ha rukket bort til den tinden.. men noe skal man ha til overs.

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok