Svalbard. Longyearbyen - Newtontoppen 1 og 2 April 2006

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Om denne turen : Denne turen har vært planlagt i lang tid. Turen var i utgangspunktet planlagt med meg og Torstein. Etter hvert ble det klart at Petter også ville være med, og i etterkant bestemte også svoger Rolf og Broder Bjørn seg for å være med. Torstein kom tidlig med ide'en om turmål Newtontoppen, og det ble undersøkt med alternativer for å komme dit. Bjørn og Rolf kjørte sitt eget løp på de to dagene vi var på Newtontoppen.


Fredagen før turen og ymse :)

Lørdag 1 April Søndag 2 April
Bilder fra Svalbardoppholdet Fra Longyearbyen til Newtontoppen Til Pyramiden - Von Postbre'en og Longyearbyen
 

Torsdag 28 Mars 2006

Vi kom til Longyearbyen fra hele Norge og... EU. Jeg fra Brønnøysund, Rolf fra Bardu, Bjørn og Torstein fra Oslo og Petter helt fra Paris.

For min egen del startet turen med at vi hadde ruskevær i Brønnøysund, og hele avreisen ble utsatt med 8 timer. Jeg hadde heldigvis usedvanlig god tid på Langnes så derfor gjorde ikke utsettelsen det helt store utslaget, annet enn at jeg fikk gjort en del hjemme som ellers ikke ville blitt gjort.

Petter fløy direkte til Longyearbyen fra Oslo, mens vi andre treftes i Tromsø, på Langnes, om kvelden. Flyet til Svalbard gikk først langt på natt, så vi fikk god tid på pub'en.

Fra venstre, Bjørn, ego, Are (kompis av Rolf som også skulle avgårde) og Rolf.

Flyturen oppover gikk i henhold til planen. Det var kaldt når vi landet i Longyearbyen. Frisk bris og 13 kalde grader. Ved ankomst hadde Petter alt fått ordnet med leiligheten vi skulle bo på.

Det ble noe surr med rom-navnene til Bjørn og Rolf, men det ordnet seg. Ingen som fristes til å ligge ute i det klimaet!

 

 

 

 


Neste dag, fredag den 29 Mars hadde vi få andre planer enn å gå ned til byen og gjøre oss kjent med forholdene. Klokken 12 skulle vi treffe guiden vår.

Petter og meg i Leiligheten i Nybyen. Foto Torstein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petter hadde kjøpt seg en skikkelig lue i Moskva før turen, og var riktig godt utstyrt. Det var fortsatt en iskald vind.

Petter og Torstein - klare for byen!

 

 

 

 

 

Ooops.. røyken vart med!

 

 

 

Petter, meg og Rolf. Foto Torstein

 

 

Vi gikk inn til byen. det var en kald vind og vi følte absolutt at vi var i mer kalde strøk enn vi kom i fra.

 

 

 

 

Panorama: Nybyen til venstre, "Huset" midt i bildet og Longyearbyen til høyre.

 

Oppslaget på bankdøren måtte foreviges.

 

Forøvrig gikk byturen med til litt handling av forskjellige ting som er billigere på Svalbard enn på fastlandet. Merkelig nok er de tingene som er billigere også usunne... Men siden ingen verken er uføre eller pensjonister her er det sikkert en grunn til det.

 

 

Et motiv fra byen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motiv fra byen. Bjørn P.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midt på dagen var vi å hilste på guiden vår, Sveinung. Han hadde plukket ut 3 splitter nye 4 takts scootere med 120 gamp som vi skulle bruke på vår tur!

På ettermiddagen kom Bjørn og Rolf opp til Nybyen med sine 2 scootere som de hadde leid hos et annet firma. Tipp om de ble mobbet for sine 550 ccm 2 taktere mot våre 1000 ccm 4 taktere

 

Rolf eller BP? Foto fra Bjørn P

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mopedgutta på besøk etter å ha hentet sine scootere. Foto Torstein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På kvelden var det tjo og hei og stormende jubel. Vi måtte starte tidlig og var i seng til rett tid for å være klare for vår store tur neste dag.. Vi spiste på "Huset" og både jeg og Petter kan definitivt ikke skryte av maten.

Helt med eller?

 

 

 

 

 

Neste dag

 

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok