Toppen av Grunnvasstinden, Elgviddvann og delvis Grunnvassdalen

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Om denne turen : Godt vær, kombinert med stor utferdstrang gjorde at jeg nå skulle gjennomføre turen til Elgviddvann, Grunnvasstinden og Grunnvassdalen. Turen ble en av årets flotteste turopplevelser. Jeg har tatt veldig mange bilder og store panoramaer. De som sitter på modem må ha tålmodighet når de laster ned disse bildene.

Onsdag 2 August 2006 Torsdag 3 August 2006 Fredag 4 August 2006 Lør-Søn 5 og 6 Aug 2006
Fra Tosen via østsiden av Jordbruvatnan til under Grunnvasstinden Toppen av Grunnvasstinden, Elgviddvann og delvis Grunnvassdalen. Til Breivasstinden (1224), Bjørnstokken (856) og ned til Breivatnan Ved Breivatnan inkl tur til Tettingfjellet
Distanse ca 13 km

Distanse ca 14 Km

 

Distanse ca 14 Km i krevende terreng.

Distanse ca 18 Km
Dagen da jeg surret med dagene. Trodde det var Onsdag, men så var det Torsdag jo! Har jeg ikke fått hørt det etterpå? Grunnvasstinden og en del fisking ved Elgviddvannet, samt en tur ned i Grunnvassdalen
Torsdag 3 August 2006
Teltet under Grunnvasstinden.

Jeg sover godt som vanlig og er ikke turklar før i 10 tiden på formiddagen. Denne gangen hadde jeg med kaffe, men bare Nescafé. Bedre enn ingenting, men jeg tror jeg må revurdere også det, og begynne å ha med skikkelig kaffe.

Jeg lar teltet stå, og planlegger å ta lunch her ved teltet før jeg går til Elgviddvannet.

 

 

Selvportrett på vei opp til Grunnvasstinden.

 

 

 

 

Den ryggen jeg går opp er bratt, men  god å gå. For det meste sva som er tørr, og der det er bratt er det ofte små kløfter jeg kan følge opp. Litt kupert, men helt grei trase.

Så er jeg på toppen. Leter etter boken eller flasken eller lappen som Trond L. hadde lagt ut her også, men den var jeg ikke kar om å finne. Eneste jeg fant var et TOY papir fra gammalt av...:)

SMS-fadesen og surret med dagene: Jo her var det jo dekning. Jeg fikk en del meldinger, og tanken slo meg at jeg kunne foreslå for Lill, Leo og Marte at jeg kunne treffe dem en plass underveis på fredag kveld. Det var jo Onsdag, så jeg kunne rekke å gå ned Grunnvassdalen og over til Breivatnan før de kom til Breivatnan på fredag kveld. Det ble avtalt pr SMS og jeg gikk glad og lystelig ned igjen. Problemet var at jeg hadde surret med dagene. Så jeg fikk ikke meldinger som: "Hey; det er Torsdag i dag".. osv.

Jordbruvatnan.

 

 

Panorama

Breivasstinden

 

 

Panorama

Idylliske Elgviddvannet med teltplassen min avmerket - dag 2.

 

 

Panorama Og et bilde horisonten rundt. Fra Heilhornet til Tosenfjorden.

 

Jeg har tatt en masse bilder mot ymse steder, men skal studere dem nærmere når vinteren nærmer seg og jeg har lite å gjøre. Mye for spesielt interesserte.

Jeg følger en kløft ned fra toppen. Det ligger snø her oppe i høyden enda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er det litt spising før teltet pakkes. Det er kokende hett (NB: Jeg klager ikke), og det er godt å strekke tærne..:)

 

 

Så setter jeg kursen mot Elgvidd vannet. Ser det ligger nykokt stor ørret i vannkanten, så her har det tydelig vært noen som har fått napp.

 

Panorama Idyllisk her ved vannet.

 

 

Klokken er rundt 3 når jeg passerer elva ned fra de øvre vannene. Elva er som en bekk, og det er nok ikke hver dag i året man kan passere her uten å ta av støvlene! 

 

 

 

 

 

Panorama Nede ved Elgviddvannet

Her nede ved vannet treffer jeg en kar fra Trofors som er på fisketur. Han har truffet en del andre folk ved vannet, men han er den eneste jeg treffer her oppe. Vi snakker om løst og fast, om fiske osv. Vi snakker om dette med dagene også, om han vil være med neste dag ned i Grunnvassdalen.

Han er også litt i tvil om hva slags dag det er, men jeg sier bare det er Onsdag  - ehh... ferdig med det.

Jeg finner meg et område å være i og hiver ut og ikke lenge etter.. Nok om det.. Jeg sovner i solen hvilende mot en stein. Totalt avslappende.  Dette er ferie! Et av turens absolutte høydepunkt oppnås altså ved å sløve med ryggen mot en stein! :)

Rød i fisken..

Ikke lenge etter kommer han andre karen bort og vi fortsetter praten.. Også om dette med dag og dato. Han har slått på sin mobil og funnet ut at det er Torsdag. Jøss.. jeg gjorde det samme og det viste seg å stemme. Jeg måtte nå revurdere planene mine...

Jeg slår opp teltet og funderer og spekulerer på hvordan jeg skal gjøre dette. Det er utenkelig å klare å gå ned Grunnvassdalen og over til Breivatnan via Lomsdalen på en dag. Ikke i denne varmen, men via Middagsfjellet kunne det være mulig. Jeg slo det fra meg.

Løsningen ble at jeg tok meg en tur ned i Grunnvassdalens øvre del på kvelden. Jeg så frem til å se fossen. Selv om vannføringen er liten er det et sus over denne fossen som jeg hører helt bort til teltplassen.

Teltplassen ved Elgviddvannet.

 

 

Panorama

Elgviddvannet - fossen ned til høyre i dette bildet

 

 

Jeg går ned langs med denne fossen på denne siden uten problem. I turbeskrivelsene fra Turistforeningen står faktisk traseen på motsatt side av fossen, og om man ser på bildet er det også farbart ned her, ca 200 meter fra fossen, og ned skaret.

Ved fossen.

 

 

 

 

 

Starten av Grunnvassdalen.

 

 

Fossefallet på 70 meter er ikke så stort som jeg vet kan være

 

Dette bildet tok jeg mot dette området i fjor sommer

 

 

 

 

 

Panorama Nede i Grunnvassdalen. Jeg snur her.

 

 

Panorama

Jeg klyver opp igjen og må ta noen bilder mot dette idylliske fjellvatnet.

Kvelden blir brukt til fisking og latmannsliv. En av de virkelig flotteste dagene på tur i år!

 

Neste dag

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok