To late dager ved Breivatnan, inkludert bestigning av Tettingfjellet

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Om denne turen : Godt vær, kombinert med stor utferdstrang gjorde at jeg nå skulle gjennomføre turen til Elgviddvann, Grunnvasstinden og Grunnvassdalen. Turen ble en av årets flotteste turopplevelser. Jeg har tatt veldig mange bilder og store panoramaer. De som sitter på modem må ha tålmodighet når de laster ned disse bildene.

Onsdag 2 August 2006 Torsdag 3 August 2006 Fredag 4 August 2006 Lør-Søn 5 og 6 Aug 2006
Fra Tosen via østsiden av Jordbruvatnan til under Grunnvasstinden Toppen av Grunnvasstinden, Elgviddvann og delvis Grunnvassdalen. Til Breivasstinden (1224), Bjørnstokken (856) og ned til Breivatnan Ved Breivatnan inkl tur til Tettingfjellet
Distanse ca 13 km

Distanse ca 14 Km

 

Distanse ca 14 Km i krevende terreng.

Distanse ca 18 Km
Avslappende late dager ved Breivatnan, samt bestigning av Tettingfjellet.
Torsdag 3 August 2006
Neste formiddag går Leo og Marte avgårde mot Breivasstinden. De skal følge i mine fotspor og gå over Breivasstinden og ned til Elgviddvannet - Jordbruvatnan og ned til bilen min. 2 dager med rimelig hard gåing venter dem, mens vi skal late oss ved Breivatnan.

Leo og Marte legger av gårde. Litt lettere sekker enn dagen før.. :)

 

...og...

 

 

Jeg har fått både kaffekjel og kaffe!

 

 

 

 

 

 

 

Enda litt mer fisking..

Denne dagen skyet det litt over. Temperaturen var fortsatt fin, men det lå skodde helt opptil kystfjellene så vi, og Breivasstinden ble av og til dekket av en sky. Vi tenkte på de to som hadde gått bort mot det geit-terrenget som ligger mot Elgviddvannet.

I ettertid fortalte de at de hadde hatt skyene etter seg hele veien, men at de ikke hadde måttet gå i tåke.

Vi traff noen folk som hadde kommet kvelden før - fra Østlandet. Hadde med seg noen hunder, og var der for avslapping, rekreasjon og fisking, og ville gå mest mulig i området før det ble mer trafikk.

 

Søndag 6 August 2006
På Søndags formiddag gikk vi langs med land og fisket litt da vi fikk den strålende ide'en at vi skulle ta turen opp på Tettingsfjellet. Vi hadde ikke tatt med oss for det, og vann kunne bli det største problemet, men vi gikk allikevel av gårde.

Tettingfjellet ligger litt utilgjengelig til, og det beste stedet å gå opp er nok kanskje fra Breivatnan, om man ikke går via Tettingdalen og Lappskardet, som blir en lang tur.

Vi ble overasket over at det lå is og snø enda på dette fjellet. Bekken rant ned i et hull i fjellet.

 

I det hele tatt var vi overasket over at det var så kupert på toppen her. Det var 2 varder og vi gikk på dem alle før vi var sikker på at vi hadde vært på det høyeste punktet.

 

 

 

Tettingdalen

 

Visttindan. Prominente som vanlig.

 

 

 

Et par flotte panorama hører med..

Panorama

 

 

 

Panorama

 

 

 

 

På vei ned igjen.

Når vi kom til teltet utpå ettermiddag, ordnet vi middag, og ryddet opp etter oss. Deretter satte vi kursen ned til sivilisasjonen igjen.

 

 

 

 

 

Det lysner igjen, og vi er nesten nede ved bilen

 

Leo og Marthe kom ned bare en halvtime før oss, så de satte min bil ved Bekkevoll. Vi var ned i 23 tiden på kvelden.

 

 

En knallfin tur!

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok