Del 1: I fra Kongsmoen til Tosen                Del 2: I fra Tosen mot Mosjøen

I fra Kvannlitinden til Mosvatnet

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok


I fra Kongsmoen til Nonsfjellet I fra Nonsfjellet til Skatollet I fra Skatollet til Nilsinetjørnan I fra Nilsinetjørnan til Kvannlitinden I fra Kvannlitinden til Mosvatnet
Profiler og ruter
Distansen vi gikk ble ca 13,5 km og antall høydemetre ca 900 Oppsummert så langt 81,1 km og 4050 høydemetre
Vær og forhold: Svært tungt terreng, men vi skal ikke så langt! Tåke først på dagen men senere klart vær.
 DAG 5 16.09.2008

Det er fuktig utenfor teltet når vi våkner denne morningen. Som vanlig veldig tidlig.

Denne dagen har vi ingen lang marsj foran oss. Vi skal bare til Tosbotn - der Sindre skal møte Leo, som kommer med forsyninger til oss. Det er meningen at Sindre skal jakte på turen nord for Tosen, men vi har gitt beskjed om at det ikke blir aktuelt. Nå er fokuset flyttet til å komme oss til Mosjøen - raskeste vei!

 

 

Skodden henger over fjellet og teltet.

Vi prøver å vente på at solen skal komme frem, men det nytter ikke. Tåken henger tung over oss - og over dagens første mål Kvannlitinden. Her har jeg vært før - men det var på vinteren. Nå er det tilbake på sommeren.

Jeg har fått rapporter fra diverse besøkende at det er ganske kupert terreng langs med Kjerringtinden. Han ene som kontaktet meg mente han hadde en fremdrift som var en rullatorbruker verdig! Jeg visste det ville bli en utfordrende dag...

 

Jienemesdurrienjaevrie som ligger på sørsiden av disse fjellene - rett ved teltplassen vår.

 

 

Vi har en fin tur opp denne fjellryggen. Formen begynner å kommer seg og det gjør ingenting å ga noen hundre meter pp med tung sekk på ryggen. Vi tar ingen pause før vi er på toppen - i tåkeheimen.

Det er lang vinter her oppe! Vi må over et par snøpartier her oppe også.

 

 

 

 

Sindre med vannet Namlausa (Som ligger sør for Tosenfjellet)

 

 

 

 

 

Ved varden. Sikten var elendig men varden var staselig!

Vær oppmerksom på at det er en disputt angående om dette er Bindals høyeste fjell eller ikke.

 

 

 

Så finner vi oss en vei disse svaene ned i fra denne toppen. Det er glatt og mye svart berg som er vått og det gjelder å holde seg på bena.

Et par eksempler på store kløfter som må passeres. Att og fram er dobbelt så langt. Det tar på å gå i slikt terreng! Nei gi meg heller en skikkelig motbakke!

 

 

 

 

Mot Tosdalen

Det klarner opp og vi er glade for det! Kor heldige er det lov til å være med været?

Vi har diskutert om jeg skulle ta all tung oppakning og gå rundt tunnelen og at Sindre kunne gå ned og opp på motsatt side av tunnelen når vi skulle få forsyninger. Men vi bestemmer oss for å ligge ved Mosvatnet. Det passer godt med en rolig dag nå, og vi er i god rute til å klare Mosjøen til Søndage. Vi har faktum begynt å snakke om å klare det til Lørdagen..

 

Nydelige Mosvatnet - en sjelden gang her på sommeren også.

 

På ettermiddagen går Sindre ned til veien og henter forsyningene som vi hadde kjøpt på forhånd, samt en del nykjøpt pils! Det ble en liten feiring i teltet denne kvelden.

Vi syntes vi hadde fortjent det etter fullført halvveis løp!

Neste dag

I fra Kongsmoen til Nonsfjellet I fra Nonsfjellet til Skatollet I fra Skatollet til Nilsinetjørnan I fra Nilsinetjørnan til Kvannlitinden I fra Kvannlitinden til Mosvatnet

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok