Noen bilder og ord i fra en dagstur til Sagvatnet i Bindalen.

TilbakeGjestebok   Alle sidene   

7 August 2011 Andre turer i dette området
Ruten som jeg gikk - og syklet - sånn omtrentlig. Totalt ca 8 k  sykling og ca 16 km trasking.

Jøtulfjellet 3 dager ved Søbergsvatnan  

Selfjorden etc Mai 2008

 

Turrapport
For et par år siden fikk jeg tilsendt et bilde tatt i Sagvatnet i Bindal - av denne spesielle figuren som ligger hvilende.

Litt av en holme! :)

Foto: Harald Danielsen

 

Jeg har lange hatt lyst til å ta turen dit og sjekke ut det monsteret der, men det har egentlig aldri passet. Før denne flotte Søndagen først i August i år.

Det er 2 muligheter for å komme seg hit - enten via "fjordan" i Bindal eller gå i fra Hongbarstad via Sørbergvatnan til Sagvatnet. Det var kun siste alternativ som var aktuelt for meg.

Den helt spesielle utfordringen med bildetaking her er at man MÅ ha båt for å få et bra motiv. Jeg har ikke noen liten båt eller kano, så alternativet for meg når jeg bestemte meg for tur (dagen før!) var Europris sitt alternativ.  Jeg investerte i en liten gummibåt - maks vekt den kunne bære er 95 kg. Jeg kjøpte med elektrisk vifte - batteridreven - for å blåse opp gummibåten. Total investering 300,- ink årer og alt...Totalvekten er under 2 kg for hele greia.

Klokken er 10 på søndags formiddag: (Jeg skriver klokkeslett på disse bildene så man skal ha en viss pekepinn på hvor lang tid man trenger. Jeg ser IKKE på klokken når jeg går, men tar tidene ut i fra bildene etterpå..)

Sykkelen er parkert ved bommen og jeg er klar for en 4 km sykkeltur i ganske lang motbakke, med båt på ryggen.

 

Jeg holder et bra tempo opp i gjennom lia her og klarer nesten å sykle helt opp til parkeringen uten å stoppe, men siste kneika må jeg gå.

Det har vært tåke når jeg kjører innover land, men nå er det  ferd med å lysne. Dagen før har det vært et øsende regnvær, men dette tegner til å blir en kjempefin dag værmessig.

Ved stien har de drevet en del skogsarbeid så det er litt vanskelig å finne akkurat hvor den går, så jeg følger skogsrydningen opp til jeg kommer på en tydelig sti opp skogbandet.

 

Klokken er 11, og jeg er under veis til fots opp fra veien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er fort å komme seg i gjennom skogen - klokken er blitt 1110.

 

 

 

'

 

 

 

 

 

 

Klokken er blitt 1140 og jeg er ved Sørbergvatnan.

 

Kjappeste veien til Sagvatnet er via dalføret ved siden av Selfjordsalen - og jeg følger det.

For flere bilder fra dette området - se også turrapport linket til over da jeg og Lill var der i 2008.

 

 

 

Ruten videre går mellom Sørbergvatnet og Litle Sørbergsvatnet

 

 

 

 

 

 


Her ved neset som jeg og Lill hadde camp for noen år siden tar jeg turens første pustepause. Klokken er blitt 12. Brødskive med egg på - gjør susen :)

 

Klokken er 1230 når jeg tar dette panoramabildet tilbake der jeg kommer i fra.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er ved turens høyeste punkt - litt i underkant av 500 meter. Klokken er 1310

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ligger noen småvann i dette dalføret ned mot Sagvatnet.

 

 

 

Endelig er jeg fremme ved Sagvatnet - jeg brukte 4 timer i fra bilparkeringen - greit nok.

 

 

 

 

 

Jeg ser "uhyret" i fra land og syns ikke det ligner noe særlig på bildet, men innser selvfølgelig at det ser annerledes ut når jeg kommer i båten.

Nå er jeg skikkelig spent!

Endelig skal kvalitetsproduktet testes ut.

 

 

 

 

Mens båten blåses opp med battriviften ordner jeg meg noe middag.....

 

 

men det tar ikke lang tid før den er fullt oppblåst. Nøyaktig 6 minutter.

 

 

 

Så er det bare bra at jeg er alene ved dette fjellvatnet - for jeg aner ikke helt hvordan jeg skal komme meg om bord. Totalvekten den kan bære er 95 kg - og jeg veier mer enn det! Jeg har en del erfaring med kajakk og innbiller meg at det skal være til hjelp i denne situasjonen, men jeg er selvsagt i tvil.

Heldigvis er det en fin sandstrand rett ved her så jeg kan vade et stykke ut før jeg legger meg oppi. Jeg pakker Iphone og kamera inn i flere lag med plast og lar det stå til - i bare underspretten. Akkurat når jeg legger meg oppi renner det i bøtter og spann inn i båten, men den flyter! Jeg har ingen planer om å ta meg på land med den før jeg er ferdig med denne litt spesielle fotosessionen. Med føttene hengende fremover i baugen og med alt for lite fribord driver jeg fort over dette fjellvannet. Årene er skrøpelige greier men de klarer seg aldeles utmerket.

Dette var spesielt!

 

 

 

 

 


 

Første gangen jeg drev forbi i nordavinden i min skrøpelige farkost syntes jeg den var enda mer spesiell enn jeg hadde innbillt meg. På en måte kommer den først til sin rett når man er i vannet. Jeg skulle hatt noen på magen dens som kunne gitt figuren litt perspektiv, men det er aldeles umulig når jeg er alene.

Her er noen flere bilder.

 

Hodet

Føttene :)

 

 

 

 

 

 

 

Rett før jeg skal gi meg kommer det skygger over bakgrunnen og uhyret viser seg frem fra sin beste side :)

 

 

 

 

 

Jeg begynner å få krampe i bena. Jeg har forferdelig lysst til å komme meg opp på uhyret men det er bare å glemme med alle de skarpe steinene langs land. Det får bli en annen gang...

Etter å ha kommet meg på land igjen - uten tap av kamera - men med livet som innsats - tok jeg meg en god hvil på stranden her.

Batteriviften ble satt i deflate og vips så var båten flat igjen! Genialt egentlig - hvorfor hadde man ikke noe slikt før i verden... Jeg gikk en tur via gammen som ligger her ved odden, før jeg satte kursen tilbake der jeg kom i fra.

Dagen var på hell. Jeg hadde sånn halvveis planer om å gå via Salfjellet på veien ut igjen, men slo det i fra meg da jeg så hvilke store kløfter jeg måtte krysse Det kunne vært artig å sett ned mot Tosenfjorden her, men det får bli en annen gang.

 

 

 

 

 

Ved Sørbergvatnan er det full fest høres det ut som. 6 karer holder på med kajakk og båt og fisket høres i hvertfall godt.

 

Jeg leker meg litt med kameraet på veien hjem igjen - uten noe spesielt resultat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg kommer til sykkelen kl 20 på kvelden og er mer en klar for å trille ned til bilen. Trille er det rette ordet for her er det unnabakke hele veien ned så det er mest å bremse og godt var det.

 

Dette var en spesiell tur som jeg kommer til å ta om igjen - sammen med andre. Det er jeg helt sikker på. Man tar jo turene for å oppleve noe spesielt - en utsikt eller en attraksjon, og jeg er helt sikker på at hadde denne figuren ligget en helt annen plass enn i et bortgjemt fjellvann på Sør-Helgeland ville den vært berømt :)

 

 

 

 
 

Tilbake   Alle sidene