Saltbuhatten (334 m), Via Guromann (300m) og Kjølsfjellet ( 355)            

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Ruten jeg gikk fra veien

Andre turer i samme området som jeg har vært på Adkomst

Distanse 5,5  Km 

Ramtinden 27 Januar 2006

 

Vedal-Gåsheie 19 Apr  05

Følg Rv 17 fra Brønnøysund mot Skillevika. Ta av mot Rv 76. Ved Gåsheia, ca 2,5 Km fra krysset er det parkering ved Skihytten. 

Noen bilder fra Saltbuhatten og Guromann 27 Mars 06
 

Det gode været fortsetter. Denne dagen skulle jeg på en mer prominent tur enn dette, men den sterke østavinds kulingen satte en effektiv stopper for det.

Skiområdet ved Gåsheia er mye brukt. Dette var første gangen jeg skulle gå denne traseen på ski. Jeg gikk opp Salbuhatten og fortsatte via Kjølsfjellet til Guromann. Fin tur, men neste gang vil jeg gå motsatt vei for nedkjøringen fra Salbuhatten må være lettere...

Tok bare 2 panoramabilder som jeg legger ut her. Det blåste noe helt enormt på denne turen, men fikk i hvertfall rørt meg litt og panoramabildene ble bra.

På vei opp:

Fra Guromann og nesten horisonten rundt..

Dette bildet ble tatt en annen dag.. men.. For en flott vinter vi har hatt!

 


Noen bilder Tirsdag  1 Februar 2005:

 

Saltbuhatten er med i årets (2005) fjelltrim, og denne dagen fant jeg ut at jeg skulle ta en kjapp runde rundt disse fjellene for å holde formen vedlike. Denne gangen gikk jeg Saltbuhatten først, før jeg gikk over Kjølsfjellet og til Guromannen. Det var delvis skare hele veien, unntatt mellom Kjølsfjellet og Guromannen der det var dyp snø og veldig tungt å gå.

På returen over myrene var det såpass mye snø og is og jeg klarte å tråkke meg ned i en bekk så det var ikke noe sjakktrekk å gå uten gamasjer og truger. Begge lå i bilen.

Været var vestlig kuling og snø og haggelbyger. Dette var første turen med ny jakken og den fikk godkjent. Denne gangen brukte jeg 2 timer på hele turen og det var godkjent, forholdene tatt i betraktning.

 


Tur-rapport  Torsdag 4 November 2004:

Om denne turen Bilder fra turen opp
Saltbuhatten er med i årets (2004) fjelltrim, og jeg har vært på det mange ganger. Siden man starter turen fra 120 meter, er det rimelig kjapt å komme seg opp på disse toppene. Jeg valgte å gå opp via Guromannen og Kjølsfjellet, mens den normale ruten går direkte fra Riksveien og opp på Saltbuhatten.

Det var grått og tåkete vær, og mye regn de siste ukene har gjort at myren var tung og våt. I stedet for å følge de gamle rødmerkene måtte jeg holde til høyre opp mot lia.  Håpet om å få tatt noen fine bilder var lite siden det silregnet og var tåkete vær.

Det er ikke så mye å si om denne kjappe turen. Knipset bilder fra toppen og skrev navnet mitt der i boka, før jeg gikk til Kjølsfjellet. Her var det ikke bok. Deretter gikk jeg til Saltbuhatten og skrev navnet mitt før jeg gikk ned.

Kameraet var fuktig på slutten så bildene ble ikke noe bra, men det var lite å ta bilde av på denne gråe dagen.

 

 

Bilder av disse fjellene fra andre fjell

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok