Traversen Søndre Høyholmstind (885) - Stortind (939) - Saltkartind (966) - Svanvasstinden (803) fra Andalsvågen t/r

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst

Kjør RV 17 til Horn (ca 15 km). Parker bilen ved ferjeleiet og ta ferjen over til Anddalsvågen. En går ca 1 Km langs RV 17 (Høyvika), før en finner  fjelltrimskiltet på høyre side. Se ferjeruten til TTS, Rute nummer 6002


Ruten jeg gikk fra parkeringsplassen

Andre turer i samme området som jeg har vært på Om denne turen
Jeg startet turen fra Andalsvågen kl 1140 og var på toppen kl 1335.  Deretter gikk det slag i slag og distansen ble 19 km og antall høydemeter ca  1600 meter. Jeg er nede igjen ved ferjeleiet kl 2050. Turen startet i strålende sol, og sluttet i mørke og slåregn!

Fra Andalsvågen til Aursletta 23-24 Juli 2005

Nordre Høyholmstind 1 september 2005

Denne turen skulle jeg ta tidligere i sommer, men da, av alle ting, glemte jeg kameraet i bilen mens ferja gikk. Jeg gikk selvfølgelig allikevel opp på Søndre Høyholmstinden men det å gå traversen over mot de andre tindene uten å få tatt bilder var.. lite tiltalende.
Arnt Flatmo sine side for omtrent samme tur.      

Om turen hit Torsdag den 29 september2005
Nok en strålende dag! Meldingene for dagen var ikke så tiltalende, men her er det bare å hive seg rundt om det er vær. Heilhornet står på listen over topper som jeg må gjenbesøke, men en kjapp sjekk av ferjeruter viste at det nok var best med Søndre Høyholmstind traversen. Sekken ble pakket i en fei, og av sted på tur nok en gang. Jeg var glad jeg tok ferja og ikke båten, som jeg hadde spekulert på. Det blåste sterk kuling fra Sør. Temperatur ca 10°.

Da jeg kom et stykke opp i lia traff jeg denne Reinsdyrflokken...

 

 

 

 

 

..og jeg tar dette selvportrettet. Rød lue er obligatorisk nå, men jeg tar den av for fotografen! Hmm.. rød lue.. Reinsdyr ... Sekk på ryggen.,.., Jeg får en viss assosiasjon til en Julesang med "Jon Blund" ;-)

 

 

Jeg synes turen oppover går veldig lett. Det er ikke så bløtt, og sekken kjennes lett ut, selv om jeg har med både termos og en 3 Liters vannsekk og fotostativ. Stien opp på denne tinden har akkurat passe stigning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vega fra stien. Legg merke til vindstripene i sjøen.

 

 

 

 

Etter litt under 2 timer er jeg på toppen. og jeg tar de obligatoriske toppbildene. Denne gangen med Zoom linse. Det er et par gode zoombilder mot Brurskanken og Geittinden og Okstindan.

Leste i boken, og selv om det har vært en dårlig fjellsesong har det vært mange på toppen. Var også noen som hadde overnattet der.

Noen bilder fra toppen av Hornstinden (Søndre Høyholmstind)
Med Zoomlinse:

Og noen panoramabilderPanorama med Zoomlinsen

Mot Finnkneene med Lukttinden i bakgrunnen.

 

 

Panorama

Mot Vega med detaljer. Sjekk sjøen som bryter til venstre i bildet. 4 bilder sammensydd. Bildet tatt på frihånd

 

 

Måtte ha med en EXE fil også. Utsikt nordover med rute inntegnet.

Etter å ha vært på toppen av Søndre Høyholmstind i 10-15 minutter, fortsatte jeg ned mot Liåvatnet. Jeg ble litt småsulten og tok meg noen skiver nede ved Liåvatnet. Uten mat og drikke osv.. Jeg var nå nede på ca 660 meter og skulle opp til 930. Jeg syntes denne kneiken var tung, men grunnen var selvsagt at det er veldig bratt. Det kommer en skrent opp som er 882 meter, som jeg gikk delvis over, før jeg fikk toppene i syne igjen.

Panorama Kun sjarmøretappen som gjenstår. Rute inntegnet.

Stortinden

Ryggen bort til toppen var helt greit å følge. Ingen luftige partier og det var flatt på toppen, og fint for de som vil telte på sære steder! 

Vind i håret her ja!

 

Etter å knipset bilder med ymse kamera, begynte jeg å studere ruten for eventuelt kunne gå mot Nordre Høyholmstind. Da jeg var på den for en måned siden hadde jeg studert en hammer som ligger i traseen over ryggen. Jeg kunne nå studere denne hammeren fra motsatt side og besluttet at jeg ikke ville gå denne ruten i dag. Den så for rå ut til en ettermiddagstur med innkommende regn og mørke. Dessuten hadde jeg en ferje å tenke på...

Legger ut bilde av den hammeren for de som er interessert..

 

Det skyer over fra sør.

 

 

Panorama

Bilde videre nordover.

 

 

Saltkartinden:

Så var det å begi seg videre til Saltkartinden og en halvtime senere var jeg også på den tinden. Flott utsikt herifra også! Jeg tok en masse bilder, men motivene forandrer seg ikke så mye så jeg legger bare ut ett bilde. :)

. Panorama

Videre nordover fra Saltkaret

 

 

Svanvasstinden og turen dit:

På veien ned igjen stopper jeg mellom tindene og prøver å ta bilde ned mellom tindene og mot Saltkardalen. Utsikten er helt rå, men det er ikke så lett å fange inntrykket av denne sprekken.

Monumentalt landskap okke som er.

 

Etter å ha klyvd ned noen hundre meter var det på tide å finne en litt vindstille plass og hive innpå noe Real Turmat.

 

Nå måtte jeg samtidig gjøre et valg. Skulle jeg stikke ned igjen direkte eller skulle jeg gå via Svanvasstinden... All fornuft tilsa at jeg skal ha gått ned, men dette er tiden for å strekke strikken litt ekstra.

Som standard utstyr i sekken har jeg alltid en Termosurvival sekk, som veier kun 80 gram, nødrakettpenn av plast og raketter og smellere, fyrstikker, 2 hodelamper og ymse batteri, kart, kompass og GPS og bra med mat. Det er fin temperatur og uansett vil jeg ikke ha noen fare. Regn og mørke anser jeg ikke som et problem.

 

 

 

 

 

 

Svanvasstinden foran Snøfjelltinden

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter å ha spist haster jeg videre mot Svanvasstinden. Det er mer kupert enn jeg hadde regnet med og det blåser mer og mer.

Mot Andalshatten og Hornstinden  kl 1716

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og i samme retning 25 minutter senere. Det skyer fort over. Hvor lenge blir sola borte denne gangen mon tro? Uker eller måneder...?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tar følgende panorama mot de fjellene jeg har gått.

Panorama

Bra panoramabilde med merket rute. 500 Kb

 

Så pakket jeg ned kameraene for denne turen ! Jo jeg tok noen bilder, men det var for mørkt. Jeg hadde god tid til sistferja, men den siste timen og vel så det, gikk jeg i stupende mørke. (Vær obs på at jeg tok 2140 ferja. Om man har behov for en senere ferje kl 2220 må ringe å gi beskjed på forhånd!)

Været ble bare verre og verre, og det øste ned med regn. Det var ikke tåke. Hodelykten var god å ha, men det var ikke lett å følge stien ned fra fjellet, så jeg gikk stien til og fra hele veien ned. Før jeg kom til stien måtte jeg opp nesten 200 høydemetre mot Hornstinden.

Det var veldig godt å komme ned til ferja denne gangen, og den la til når jeg kom fram. Måtte allikevel vente en time før den gikk. Jeg fikk beskjed om å sette fjellstøvlene ute på dekk for det var nyvasket dørk. Helt i orden for meg det. Jeg var glad for å strekke bena og skifte strømper!

Oppe på fjellet hadde jeg fått den fikse ide'en at jeg skulle bestille en stor Pizza på Milano, og så snart ferja var underveis ringte jeg og bestilte for avhenting kl 2220.

Den Pizzaen var særs god! Synd man ikke kan legge på lukt på websidene ;)

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok