Fjelltrimtur til Sæterfjellet (599)                            

Tilbake   Alle sidene    Gjestebok


Adkomst: Denne turen startet vi på Vedal. Samme adkomst som til Skogmofjellet blant annet.


Ruten vi gikk

Andre turer i samme området.

 

 

Distanse 9 Km totalt

Vedal-Gåsheie 19 Apr  05

 

 

Skogmofjellet 3 Feb 05

 
Om turen den 17 August 2005

På ny frisk etter en lengre jobbøkt. Jeg og Ivar hadde store planer om lange turer når jeg kom hjem, men været gjør ikke akkurat sitt til at man blir motivert for de lange ekspedisjonene enda. Denne dagen lå tåken langt ned i alle fjellene, men vi fant ut at vi måtte lufte oss litt med en tur på Sæterfjellet om ikke annet. Tok noen bilder som jeg legger ut her.

 

Ved dammen. Stien opp mot Sæterfjellet.Tåken ligger langt ned over fjellene.Sekken er tungt pakket for treningen sin skyld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var store forekomster av molte opp over i myrene, og den var akkurat passe moden. Vi stopper og spiser etterhvert.

 

.

Tåkelagt vann. Det blir en spesiell steming i fjellet når solen nesten skinner i gjennom skydekket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En frosk hopper bort i gjennom gresset. Masse forsøk på å ta bilde av denne frosken, og mye fliring, men endelig ble det ett bilde som satt :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva skal man med turproviant når man kan spise av det som fjellet har å by på :)

 

 

 

 

 

 

 

Mens vi står på toppen letter tåken og vi får med oss væromslaget fra tåke til solgløtt mellom skyene. Flott tur på en regntung dag.

 


Ruten jeg gikk

Distanse 6 Km

 

 

 

Skitur  Lørdag 5 Mars  2005:

Adkomst:

Følg Rv 17 fra Brønnøysund mot Skillevika. Ta av mot Rv 76. Ved Sæterlandet, ca 11,7 km fra Skillevika, ta av mot Bakken. Følg skiltene til Fjelltrimmen til parkeringen ved hytte. Se bilde.

 

Om turen opp til Sæterfjellet Bilder fra turen opp
Denne dagen var planen at jeg og Ivar skulle gå fra Sæterfjellet og renne via Skogmofjellet og ned til Salbu og Gåsheia. En bil ble parkert ved Gåsheia og deretter parkerte vi ved samme parkering som da jeg var her i høst; altså på Sæterlandet.

Vi startet å gå sånn litt før 12, og var på toppen først kl 14.

Stien oppover var passe stigning, men det var tungt, siden snøen var dypere enn vi hadde trodd. Det gjorde det ikke lettere at jeg hadde bare felle på ei ski og at det var tett skog nederste delen av turen. Vi fant ut at vi skulle snu og renne ned samme veien vi hadde kommet.

Det var kald vind på toppen, så etter noen kjappe bilder (og et kjapt klesbytte behørig fotografert) på toppen rente vi ned igjen.

De første par hundre høydemetrene var fine å renne ned i, og da vi kom til tregrensen spiste vi noen skiver, før dypsnøen og skogen ventet. Vi kom oss velberget ned. Eplekjekt begynte jeg å telle antallet ganger jeg datt, kontra Ivar, men måtte slutte da jeg hadde trynet dobbelt så mye som han.

Men artig var det. Fin tur, men strevsom!

 


Tur-rapport  Torsdag 28 Oktober 2004:

Om turen opp til Sæterfjellet Bilder fra turen opp
Dette fjellet har jeg vært på mange ganger. Man kan velge å gå opp fra Sæterlandet (som jeg gjorde denne gangen), eller gå fra Vedal og opp. Denne dagen var det meningen at jeg skulle ta en annen vri, som jeg hart prøvd før, nemlig å gå fra Vandalsvika (Steggan) og til Sæterfjellet. Siden det var meldt et strålende vær fra skyfri himmel. Det er en tur som man trenger ca 5 timer på, via Skomofjellet.

Jeg hadde med sykkel som jeg skulle sykle med bort til Steggan, og deretter gå opp fra Vandalsvika, men det er lov å ombestemme seg når haggel og regn kommer i bøtter og spann ! Værmannen var ikke heldig med sine spådommer i dag heller. Jeg ombestemte meg derfor med god samvittighet.

Starten av denne turen går langs med en skogsbilvei (Klimpen). Stien er veldig godt merket. Etterhvert som jeg kom mot toppen ble det mer og mer snø og også selvfølgelig en snøbyge akkurat da jeg kom opp. Det ble ikke så mange fine utsiktsbilder som jeg kunne ønsket. Turen ned gikk kjapt og det var godt å komme i bilen og ta en skive der før jeg dro på hytten.

En annen gang er det kanskje håp om å få prøvd skiene i dette området.

 

 

 

Utsiktsbilde

 

Bilder av disse fjellene fra andre fjell
Utsikt fra Mosaksla mot Brønnøysund med enkelte fjellnavn

 


Tilbake   Alle sidene    Gjestebok