Åkvikfjellet via Vassfjellet (441)

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok


Ruten vi gikk

Om denne turen Andre turer i samme området som jeg har vært på

Distansen er bare 6,5 km. En fin ettermiddagstur

Ruteveiviser:Kjør RV17 mot Holm. Ved Kveinsjøen tar en av mot Bindalseidet, og ta deretter av mot Røytvoll. Når en kommer til Skjelsviksjøen tar en av mot Åkvik og kjører til veiens ende. Der er det parkering og start på stien. (Vi gikk ikke denne ruten den dagen)

I år er målet å klare fjelltrimmen i Bindalen. Vi hadde vært på bare to, og målet for helgen var å klare flest mulig. Dagen før hadde vi en bomtur på Heilhornet da vi måtte snu 20 meter under toppen grunnet snø og snøskredfare. Eggen er kvass og når løssnøen ligger våt og tung er det ingen vits i å ta noen sjanser. Vi gikk helt fra Kolven, så det ble en lang bomtur.

Otervikfjellet (Bindal) 17.02.2007

Heilhornet (1058), Markahornet (856) og Kula (778) 11 okt 2005

Holmshatten (Bindal) 16.02.2007

Det var en nydelig ettermiddag når vi la av gårde fra Bøkestad.

Normalruten til dette fjellet er beskrevet over, men vi ville gå via Vassfjellet for å få mer tur over det. Mange av fjelltoppene som er med i fjelltrimmen i Bindal er veldig små, så det er ikke noe stort prosjekt å komme på toppen av dem, unntatt Litlhornet og Heilhornet da, som er større prosjekt.

En liten flekkete kattepus begynner å følge oss bortover stien...

 

 

Vi synes det er litt morsomt med denne katten som vandrer i lag med oss, men håper at den skal snu når vi kommer til Bøkestadelva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men den gang ei! Katten finner en vei rundt så den slipper å bli våt og følger oss tillitsfullt opp stien mot Ramnfjellet. Jeg liker katter. De er kan man ikke styre som man vil, og de går sin egen vei. Hvorfor denne katten finner ut at han skal følge oss hele denne ettermiddagen vet jeg ikke. Kanskje han ønsket å guide oss, eller kanskje han bare ønsket selskap? Svært tillitsfull var den i hvertfall og et spesielt turselskap!

 

 

 

 

 

 

 

 

En fin sti opp lia her, og katten vet å finne veien :)

 

Vi kommer etter hvert til en bratt skrent der vi må klyve en del for å komme opp. Vi snakker om at katten kanskje vil snu her, men den hopper lett som bare det opp etter oss. Snakk om kondis.

 

 

 

 

 

 

 

Lill og katten.

 

 

 

 

 

 

Jeg tar dette panoramaet mot Bøkestad og Vikestad- Bindal. Legg merke til katten som sitter til venstre og følger med! Han lurer vel på hva vi driver med...

Panorama

 

 

 

Vi fortsetter bortover langs "aksla" og må ned en bit fra Kalvikfjellet før vi kommer på ryggen opp mot Vassfjellet.

Pusen har en pust i bakken. Målet ser vi der fremme.

 

 

 

Kom igjen sier pus!

 

 

 

 

 

 

Det ble mye mjauing på kattepusen opp mot denne toppen. Når vi stoppet og løftet den opp melte den som bare det. Det virket som den storkoste seg men den var litt andpusten den også.

 

 

 

 

Fra toppen av Vassfjellet

Mot Gaupa, Hardangsfjorden, Seternesfjellet osv

Panorama

 

 

 

Mot Hildringsfjellet, Heilhornet osv

Panorama

 

 

 

Vi rusler nå ned til Nonslivatnet som ligger så idyllisk til i ettermiddagssolen. Det ligger på bare 280 meter over havet, men det er svært fiNNt her (tog du han).

Panorama

Postkassen for Åkvikfjellet og Fjelltrimmen ligger i den varden man ser omtrent midt på bildet her.

 

 

Pusen beundrer utsikten :)

 

Vi holder god fart ned i fra toppen. Varden står merkelig nok ikke på det høyeste punktet på Åkvikfjellet, men vi gidder ikke gå bort dit nå.

 

Det er en fin kveld.

Det blir slutt på mjauingen når katten oppdager at vi er på rett vei, men den slakker betydelig akterut etter hvert. Bare når den aner en nattsvermer på sin vei begynner den å bykse i fullt firsprang - stadig like optimistisk.

 

 

 

 

Månen henger over Markahornet.

 

 

 

 

Bøkestadvatnet. En mye brukt badeplass på sommers tid. Fin strand her og det er en fin kveld også.. Takk for turen. Turen blir husket mest fordi vi hadde så spesielt selskap på turen. Mer sjelden vil jeg tro. En sånn turkatt kunne jeg faktisk tenkt meg.

Panorama

Tilbake       Gjestebok