Vegskardtinden (1021) og Kjemfjellet (846)

Tilbake   Alle sidene    GjestebokRuten vi gikk

Andre fjell i samme området som jeg har vært på Om denne turen
Ruten vi gikk denne dagen

Middagsfjellet 5 Juli 05 

I forbindelse med Lomsdalsturen 2005 var det meningen at vi skulle på Vistkjerringa. Etter som vi kom litt sent avgårde, og vi var litt i tvil om rutevalget, så ble det litt andre fjell.

Jeg legger ut bildene fra disse to fjellene på samme side av praktiske grunner.


Om turen opp

Vi starter turen noe sent denne formiddagen. Det er tropevarmt og fint. Planen er å gå på en av Visttindene, helst Vistkjerringa, men etterhvert som vi kommer avgårde forandrer vi planen til å gå på Vegskardtinden istedet. De to utlendingene vi traff dagen før mente at man måtte være tidlig ute for å kunne krysse Henriksdalelva, og at den ikke kunne passeres etter kl 10 på formiddagen. Det viste seg helt uproblematisk å krysse denne elva.

Klar for tur. Skjorte og hår gjennombløtt for å kjøle mest mulig ned.

 

 

 

 

 

 

 

Broa over Grunnnvasselva passeres. Elva er her veldig stor.

 

 

 

 

 

 

 

Litlskardtinden dukker opp i det fjerne

 

 

 

 

 

 

 

 

Rett bortenfor denne fossen var det helt greit å vade over. Vi oppdaget etter at vi har vadet over at det sto en stor merkevarde ved dette vadestedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist jeg passerte Henriksdalen vadet jeg over ved dette stedet, rett nedenfor det nederste av Henriksvatnene. Elva deler seg her i flere løp. Vi passerer på veien opp.

 

 

 

 

 

 

 

Ett stykke opp på vestsiden av Henriksvatnene bestemmer vi oss for å skifte turmål. På dette punktet var jeg også i 2003 og jeg legger ut bilde derifra for artighets skyld. Det er nesten like mye snø nå som det var 14 dager tidligere.

 

Vegskardtinden. Vi må ned til elva for å krysse tilbake over elva som fører til Henriksvannene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi må lete litt for å finne en plass å krysse, og finner til slutt et punkt der elva  er bred med mye sva.

 

 

 

 

 

 

 

Terrenget opp mot Vegskardtinden ser greit ut, men det er mye snø, og en god del sprekker og småvann delvis islagt, som gjør at det blir mye kryssing og lenger å gå enn planlagt. Her ego med Visttindene i bakgrunnen

 

 

 

 

 

 

Utsiktsbilder fra Vegskardtinden (Ikke helt ferdigredigert enda. Må legge på navn osv)

Til Kjemfjellet
På turen mot Kjemfjellet tok vi lite bilder. Det var snø, men ganske lett å gå.Vi begynte å bli litt slitne. Solen stekte enda, selv om det begynte å bli kveld, og jeg begynte å bli dyktig solbrent på føttene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På toppen av Kjemfjellet fikk vi en fin oversikt over de store distansene vi har gått disse dagene. Både mot Børja, Strompdalen, Grunnvassdalen og Henriksdalen.

(Jeg vil redigere mer på bildene fra denne turen ved en senere anledning)

Endelig nede ved broen igjen. Det venter en spissrotgang mellom hissig klegg, mygg og knott før vi kan tenne bålet akkurat ved midnatt. Vi brukte 14 timer på denne rundturen.

Les mer på tur beskrivelsen for Lomsdalsturen.

Tilbake Alle sidene      Gjestebok