Hjartfjelltinden (1458)

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok


Rute og profil

Om denne turen. Andre turer i samme området

 

Distansen er ca 5 km til toppen og antall høydemeter drøye 1100.

Vi brukte 3 timer opp og 2 timer ned igjen i ganske rolig tempo.

Helt siden jeg så dette fjellet første gangen fra Okstindene hadde jeg lyst til å komme meg opp på det.  Forrige gang vi var i området var ikke værforholdene gode nok til et toppforsøk, men denne gangen var det veldig bra forhold!

 

Fine dager i Stekvasselv 1 til 4 Mars 2007

Okstindbre området, Dag

1     2     3

Panoramabilde

Fra ryggen mot Tvillingtinden. Vi ser Hjartfjellet og Røssvatnet... Hit skulle jeg tilbake ja!

 

Lørdag 29.09 2007
Nok en tur til Stekvasselv, og denne gangen er været på vår side.

Planen var opprinnelig å ta med kajakkene og telt, men planene ble endret siden Lill ikke følte seg helt bra. Vi lånte derfor huset på gården Stekvasselv som sist. Spesielt artig at min mor og Gunnar kunne være med. Det ble en kjempefin hyttetur med badstubading og med Bacalao som sist. Det mangler ikke noe her.

Når vi sto opp neste dag var været svært bra. Det hadde vært frost om natten, og klar luft. Høsten er fin når det er sånne forhold. Har bare vært så langt i mellom hver gang denne høsten!

Med lånt båt over Nordbukta av Røssvatnet...

 

 

 

..mens..

 

 

 

 

 

 

....tinden venter på andre siden av vannet

 

 

 

 

 

 

Det er godt å legge av gårde. Jeg går i bare ullskjorten. Vi tar det ganske så med ro opp over. Det er godt å gå og en passe stigning og lite myr. To fine panorama over områdene med navn på en del av plassene.

Okstindene kommer mer og mer frem etter hvert som vi kommer oppover. I begynnelsen er det en skydott som ligger over tindene, men etter som tiden går letter den heldigtvis.

Panoramabilde

 

 

 

 

 

 

Panoramabilde

 

 

 

 

 

 

Forskjellige forsøk på å ta bilde.

Vi synes det har gått veldig bra oppover og har ikke noen pause før vi når snøen oppe ved ca 800 meter. Det begynner å blåse etter hvert som vi kommer oppover og jakke og lue må på.

 

 

 

 

 

 

 

Toppen nærmer seg...

Lill er mye kjappere enn meg oppover lia her. Jeg tar det med ro og setter på litt musikk som jeg hører på mens jeg labber i snøen oppover her. Sosial ja!

Snøen er knallhard og jeg er glad det er sol. Hadde det vært nattestid eller kaldere hadde dette vært hard skare og is. Sånn sett var det også perfekte forhold denne dagen. Man tror at det melislaget som ligger på toppene er tynn snø, men her er det skare.

Formen er ikke den aller beste for tiden, men begynner å komme seg så smått.

Jeg går først på den nordlige delen av toppen, og tar av meg øreproppene. Lill roper til meg at det er bratt på nedsiden og det kan jeg også skrive under på. Men for en utsikt!

Vinden tar godt tak, og det er nesten vanskelig å holde seg på bena. Litt rart å se at vannene ligger med blanke vannspeil, men det er vel som de sier : "det blåser på toppene.."

 

 

Nydelig turterreng dette.

 

 

 

Mot nord og øst. De svenske fjellene kjenner jeg ikke navnene på..

Panoramabilde

 

 

 

 

 

Samme fjell men litt annen vri på kameraet. Flott utsikt eller hva.. Navnesettingen på dette bildet er foreløpig ikke korrekt. Blåfjellet er feil blant annet. Jeg skal oppdatere seinar!

Panoramabilde

 

 

 

Mot sør vest og nord.

Panoramabilde

 

 

 

Detaljnivåene på disse bildene er ganske bra, men jeg angrer på at jeg ikke hadde med den store zoom linsen. Dette er altså de 7 søstrene.

 

 

 

 

 

 

Det kommer skikkelige bilder fra denne toppen seinar!

 

Vi er ikke så lenge på toppen. det blåser surt og vi fryser litt. Vi setter derfor kursen nedover igjen etter den vanlige bildetagingen.

Ekspressruten ned på snøføre. Furer i full fart!

 

Vi har med oss mye mat, faktisk også middag, men vi spiser bare noe tørrmat på veien ned. Turen gikk mye lettere enn vi hadde forventet, og vi er nede ved vannet alderede i 3 tiden på ettermiddagen, selv om vi brukte mye tid på å ta bilder.

 

Om vi ikke hadde hatt med oss mat kunne vi jo spist denne hoppende karen som hadde fått vinterpelsen på!

 

 

 

 

Noen motiv på veien ned...

 

 

En masse lemen så vi på denne turen, og også midt på Røssvatnet var det Lemen. Hele 7 stk...

 

 

 

 

 

 

 

Vår fangst ble derimot bare en masse haglepatroner! 10 stk...

 

 

 

 

 

Takk for turen! Den eldre garde hadde blitt kjent med lokalbefolkningen og brukt dagen på Misjonsbasar på Menighetshuset.

Nå ble det tradisjonen tro kokt Bacalao og badstu... Og en lengre tur i måneskinnet denne fine kvelden.

Neste dag brukte vi til en lengre tur i området. Blant annet Steikvassaksla igjen, men få gode bilder som er verdt å legge ut trur e.

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok