En avbrutt tur opp til Jordbruvatnet.

TilbakeGjestebok   Alle sidene   

15 September 2011 Andre turer i dette området
Distanse ca 10 km - i litt småkupert terreng - en vei

Elgvidda 2009

9 dager i fra Kongsmo til Mosjøen

Dag 1  2  3   4   5  6  7  8  9

 

Været kan man ikke gjøre noe med...

Fra kontorstolen min ser jeg regnet og skodden som henger langt ned i fjellene dag etter dag... Hadde gjort seg med en liten tur nå før ny jobbøkt! Jeg har i grunnen sett frem til noen dager på tur alene, men hvor skal man dra når været er sånn?

Har i grunnen lenge tenkt på å ta en tur inn mot Jordbruvatnet og videre mot Elgviddvannet, og slik ble det.

 

Varselet var noe bedre for helgen

 

 

 

 

Som tenkt så gjort - sekken pakkes kjapt på kvelden og neste formiddag står jeg på Tosenfjellet - klar som et egg - for tur!

Ruten jeg har sett meg ut går langs flatene mellom Vesterfjellet og dalføret med elva ned i fra Jordbruvatnan.

Det er opphold når jeg starter å gå men det varer ikke så lenge.

Regnbuen henger over Elgfjellet.

 

Etter bare en halvtimes tid har jeg fukt i skoene. Jeg fatter ikke hvorfor skoene lekker nå. De har fått veldig godt stell, men det kan være at sømmene lekker.

Jeg har mange sko, og dette har vært et bra par som jeg brukt veldig mye, men allikevel. Mulig jeg skulle begynt å bruke gamasjer - sier jeg til meg selv. Det er utrolig kjedelig å gå med våte sko - men jeg er vant med det.

 

 

 

 

 

Elva kommer ned dalføret - jeg bestemmer meg for å holde vestsiden av dalføret  oppover for å se om det er greit å vade ved utoset fra vannet her.

 

 

 

 

 

Er en del vann i elva - mer enn det ser ut til. Må nok vade denne ja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg må av med støvlene - som er halvtørre/våte, og henger dem rundt halsen. Bretter buksa langt opp over lårene, og lar det stå til.

Jeg har med stavene, de er fine å ha i slike situasjoner. Elva er overaskende dyp - jeg er våt helt til over lårene, så buksa blir våt. Slikt skjer - det regner - det er mye regn - det er vann over alt egentlig, så hvorfor ikke på buksa også? Den var forresten ganske så våt fra før.

Det ligger noen lange kjepper på hver side her - tydelig for bruk til vading her.

 

 

Øsepøseregnværet gjør det ikke så fristende å ta fram kameraet.

 

Jeg finner terrenget opp mot elva fra Nedre Jordbruvatn veldig steinete, med mye ur og kratt. Jeg tror allikevel at denne siden av vannet er den enkleste å passere.

 

Jeg bestemmer meg for å gå forbi Nedre Jordbruvatn og heller gå til vann 738

.

Jeg får teltet opp i en fei i regnværet - og det er godt å krype inn i teltet og vrenge av seg noe av det våte og sette på noe mat.

 

 

Jeg sover ganske godt i teltet om natta, men det regner noe helt utrolig. Og teltet er ikke tett!

 

Jeg fatter ikke hva som har skjedd med mitt lille krypinn som har tjent meg så trofast på så mange turer.

Vel - i ettertid har jeg funnet ut at jeg må impregnere det - og sømmene må ettergås med lim.

 

Det er flere ting som feiler på denne turen. På favoritt fiskesnellen min har snøret løsnet på spolen. Bare tanken på å spole av all snøret i vind og regn med kalde fingre....

Alt er vått - regnet øser ned, teltet er vått og soveposen er unektelig også i en litt småfuktig stand. Det som fikk meg til absolutt bestemme meg for å snu, var at kaffen hadde blitt igjen hjemme.

Amatørmessige tabber. Jeg er så sjelden på tur for tiden så det er vel noe med det. I 2005-06 handlet jeg inn mye utstyr - det er hyrt godt, men nå er det tiden for å handle inn noe nytt tror jeg - eller ikke minst - impregnere teltet!

Denne turrapporten er altså ikke så svær eller imponerende, men jeg velger allikevel å legge den ut - rett og slett som et tips til noen flotte fiskevann rett ved Tosenvegen... :)

Mot vann 368 - jeg har tegnet inn hvor jeg gikk sånn cirka.

 

 

Mot elva som kommer ned fra vann 710. Jeg har ofte spekulert på om det er farbart opp eller ned her men det ser bratt ut.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg går altså på motsatt side av vannet denne gangen - men terrenget er mer kupert og vadingen på oversiden av elva var ikke noe særlig bedre!

 

 

 

 

 

 

Her vadet/gikk jeg dagen før.

 

 

 

 

 

 

Det aller beste med denne turen var vel oppfrisking av del lærdom. Men ordtaket  "ingen skam å snu" - fungerte utmerket det.

En annen ting var at jeg syns denne innfallsporten til lomsdal-Visten Nasjonalpark er lite omtalt, men absolutt en av de aller letteste ankomstrutene.

Som vanlig får jeg vel avslutte med et annet ordtak - I'll be back!

En liten tur rundt Torghatten er heller ikke å forakte!

 

Tilbake   Alle sidene